Terike Haapoja (FI): Luonnoksia vapaudesta II

Keskiviikko 20.9. – Perjantai 22.9.
13:00 – 15:00
 & 17:00 – 19:00
Asianajotoimisto Karvinen, Sarkkinen & Sallinen | Kuninkaankatu 22 A, 5. krs

Vuorovaikutteinen esitys yhdelle osallistujalle. Kesto n. 2 tuntia.

Oikeushenkilöt voivat tehdä sitovia sopimuksia toistensa kanssa. Jokainen elävä ihminen on oikeushenkilö, ja tämä oikeus on luovuttamaton. Sopimus sitoo osapuolet vaihtokauppaan, jonka toteutumista sopimuksen mukaisesti valvoo laki.  Monien sopimusten keskiössä on oikeus käyttää toisen kehoa korvausta vastaan. Kohdunvuokraus, seksityö, tai tavallinen työsopimus antaa sopimuksen toiselle osapuolelle oikeuden hyödyntää toisen kehoa sopimuksen määrittämissä rajoissa.

Vapaudesta luopuminen voi olla vapauttava kokemus. Mitä vapauksia voisin luovuttaa saadakseni tuon kokemuksen?

Luonnoksia vapaudesta II mahdollistaa vaihtokaupan taiteilijan ja yleisön edustajien välillä. Osapuolet neuvottelevat sopimuksen, jossa toinen vuokraa kehonsa toiselle yhdessä määritellyin ehdoin yhdessä määritellyn ajan kestoksi. Sopimuksen allekirjoittaminen ja neuvottelu tapahtuu Asianajotoimisto Karvinen, Sarkkinen & Sallisen tiloissa ajanvarauksen perusteella. Sopimus on voimassa välittömästi allekirjoittamisen jälkeen.

Vuoden 2016 ANTI Festival International Prize for Live Art –palkinnon voittaja, Terike Haapoja palaa Kuopioon kolmiosaisella teoskokonaisuudellaan!

Tutustu myös Luonnoksia vapaudesta I – ja Gravitation -teoksiin!

Terike Haapoja (FI): Luonnoksia vapaudesta II

Terike Haapoja (FI)

Terike Haapoja on suomalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee New Yorkissa. Haapojan poliittiset interventiot, suuren mittakaavan installaatiot ja kirjoitukset tutkivat toiseuden rakenteita. Länsimaisen modernismin ihmiskeskeinen maailmankuva on projektien erityisenä huomionkohteena.

Vuonna 2016 hän voitti ensimmäisenä suomalaisena ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon!

Terike Haapoja - Photo: Liisa Jokinen
Terike Haapoja - Photo: Liisa Jokinen

Haapojan utooppiset yhteiskunnalliset instituutiot, kuten Toisten Puolue (2011–) tai kirjailija Laura Gustafssonin kanssa yhteistyössä toteutettava Toisten Historia (2012–), aktivoivat ympäröivää maailmaa ja tuovat esiin niin poissulkevia kuin osallistavia rakenteita. Viimeaikaisissa projekteissaan Haapoja on lähestynyt lakia esityksellisenä tilana, jossa todellisuutta rakennetaan.

www.terikehaapoja.net

Terike Haapoja (FI): Luonnoksia vapaudesta II

Saapumisohjeet

Asianajotoimisto Karvinen, Sarkkinen & Sallinen

Kuninkaankatu 22 A, 5. krs