KELP!

Kuopiolainen ANTI-festivaali ja Helsingissä toimiva lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo toteuttavat yhteistyössä kahden kaupungin nuoria yhdistävän mediataiteen projektin vuoden 2020 aikana.

KELP!-nimisessä projektissa nuoret pääsevät käyttämään digitaalisen taiteen menetelmiä ja kädentaitoja ammattitaiteilijoiden ohjaamissa työpajoissa. Kuopiossa projektin taiteellisesta suunnittelusta ja ohjauksesta vastaa taiteilija Timo Kokko ja Helsingissä Annantalon opettaja, taiteilija Elina Rantasuo.

KELP! tutkii vuoden 2020 ANTI-festivaalin innoittamana ruoka-teemaa, ja nuorten kanssa pohditaan, minkälaista ruokaa syömme tulevaisuudessa. Ilmastonmuutos pakottaa meidät tutkimaan uusia kasvilajeja, joista voisimme tuottaa ravintoa. Muun muassa rakkolevä (eng. kelp) on listattu tulevaisuuden superfoodiksi.

Kuopiosta KELP!-projektiin osallistuvat ANTI-festivaalin kummiluokan, Hatsalan klassillisen koulun 8E-luokan oppilaat ja ja Helsingistä Apollon Yhteiskoulun 8D-luokan oppilaat.

Työpajat toteutetaan maaliskuussa ja elo-syyskuussa, ja projektin taiteellisia tuotoksia esitellään ANTI-festivaalin ohjelmistossa 27.10.-1.11.2020 sekä Annantalossa 2.12.2020-20.1.2021.

Lisätietoja

ANTI-festivaali/Kuopio: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005
Annantalo/Helsinki: Katri Aikio, katri.aikio@hel.fi, 040 486 6968

KELP!

Timo Kokko (FI)

Timo Kokko tutkii taiteessaan installaation ja veistoksen olemusta materiaalien, materiaalittomuuden, tilan, valon ja havainnoinnin kautta. Hänen teoksensa tarjoavat moniaistillisia kokemuksia. Kokko lähestyy taidettaan tutkimuksellisesta näkökulmasta, johon liittyy kokeellisuus sekä psykologian, biologian, kemian sekä visuaalisen antropologian tutkimustyötä. Kokko tuottaa taidettaan ympäristöään havainnoimalla ja tutkimalla. Teokset käsittelevät ekologisia arvoja ja ihmisyyteen liittyviä kysymyksiä. Ihminen, luonto, aika, hetki ja hetkellisyys ovat hänen teostensa toistuvia teemoja.

Timo Kokko on kuopiolainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Helsingin Taideyliopiston kuvataideakatemiasta.


www.timokokko.com

KELP!

Elina Rantasuo (FI)

Kuvataiteilija ja taidekasvattaja Elina Rantasuo työskentelee monitaiteellisesti ja hänen työskentelynsä lähtökohtina ovat usein assosiaatio ja arkiset havainnot. Hänen viimeaikaisina mielenkiinnonkohteinaan on ollut live-animaatio sekä sosiaalisesti sitoutunut ja osallistava taide.

Viime vuosina Rantasuo on työskennellyt Bread Omens -työryhmässä, työskennellen leivän, kohtaamisten ja lähes katoavan yhteisöllisen leipäuunikulttuurin parissa.

Tällä hetkellä hän työskentelee lasten ja nuorten taidekeskus Annantalolla media -ja nykytaiteen kehittäjänä. Rantasuo on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2013.