FACE TO FAITH

 1.9.2020-28.2.2023

FACE TO FAITH kansainvälinen esitystaiteen hanke, joka keskustelee uskon ja uskomusten merkityksestä yhteiskunnissamme. Hanketta tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma. Luvassa on intensiivistä yhteistyötä seitsemän kansainvälisen teatterin ja festivaalin välillä: 

ANTI - Contemporary Art Festival (Suomi), Divadlo pod Palmovkou (Tšekki), Gesher Theater (Israel), Jam Factory Art Center (Ukraina), hanketta koordinoiva Sommerblut Kulturfestival eV (Saksa), Teatro dei Venti (Italia) ja Teatr Powszechny (Puola). 

Hankkeeseen osallistuu kulttuuri-instituutioita seitsemästä maasta: Tšekistä, Suomesta, Saksasta, Italiasta, Israelista, Puolasta ja Ukrainasta. Hankekumppanit pyrkivät taiteellisissa projekteissaan ja konferensseissaan kyseenalaistamaan identiteetin muodostumista ja poliittisia taustoja sekä yhdistämään tai erottamaan näihin kuuluvaan ilmaisuun liittyviä näkökulmia. Hankkeen toimintaan kutsutaan taiteilijoita, asiantuntijoita ja monenlaisia osallistujia luomaan uusia näkökulmia, kertomaan tuntemattomia tarinoita ja paljastamaan ratkaisemattomia ristiriitoja. Avoimen kansainvälisen haun kautta haetaan ohjaajia, taiteilijakollektiiveja ja esiintyviä taiteilijoita toteuttamaan ainutlaatuisia teoksiaan FACE TO FAITH -hankkeen puitteissa. 

Jokainen hankkeeseen osallistuvista seitsemästä kulttuuri-instituutiosta tuottaa esityksen, joka syntyy vuorovaikutuksessa paikallisten ihmisten ja kulttuurin kanssa. Esitysten ensi-illat pidetään Kölnissä, Kuopiossa, Lvivissä, Modenassa, Prahassa, Tel Avivissa ja Varsovassa, minkä jälkeen ne lähtevät kiertueelle muihin hankekaupunkeihin. Esitysten ympärillä järjestetään kolme konferenssia ja muita yleisötapahtumia, joiden tarkoituksena on kasvattaa ihmisten ymmärrystä uskosta ja uskonnosta nyky-yhteiskunnissa. 

Seuraa FACE TO FAITH -projektia Facebookissa ja Instagramissa!

 

Kuvituskuva teoksesta: Gwendoline Robin (BE): Walk #6899 - Kuva: Pekka Mäkinen 2009.