Ehdokkaat & Raati 2016

Shortlist 2016

Action Hero on isobritannialaisten Gemma Paintinin ja James Stenhousen muodostama monitaiteellinen esityskollektiivi. Viimeisen vuosikymmenen ajan Action Hero on työskennellyt ja kiertänyt yli 20 maassa 5 eri mantereella keräten ylistystä niin kriitikoilta kuin yleisöiltäkin.

Lue lisää ▸

Terike Haapoja on suomalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee New Yorkissa. Haapojan poliittiset interventiot, suuren mittakaavan installaatiot ja kirjoitukset tutkivat toiseuden rakenteita. Länsimaisen modernismin ihmiskeskeinen maailmankuva on projektien erityisenä huomionkohteena.

Lue lisää ▸

My Barbarian on Malik Gainesin, Jade Gordoninja Alexandro Segaden muodostama taidekollektiivi Yhdysvalloista. Ryhmä käyttää esitystä työkaluna käsitellessään sosiaalisia ja historiallisia ongelmia ja kuvitellakseen erilaisia tapoja olla yhdessä. Taiteellisen työn tulos voi olla vaikkapa näytelmä, naamio, video, piirros, musiikki, installaatio, teksti, tapahtuma, nukke tai maalaus.

Lue lisää ▸

Public Movement on esityksellinen tutkimusyksikkö, joka tutkii ja esityksellistää poliittista toimintaa julkisissa tiloissa. Se tarkastelee ja luo julkisia koreografioita, sosiaalisen järjestyksen muotoja, näkyviä ja peiteltyjä rituaaleja.

Lue lisää ▸

Ehdokkaat & Raati 2016

Raati 2016

Palkinnonsaajan valitsee kansainvälinen joukko taiteen asiantuntijoita. Kolmihenkisen palkintoraadin puheenjohtajana toimii italialaisen Santarcangelon festivaalin taiteellinen johtaja Eva Neklyaeva (FI/BY), ja muut jäsenet ovat esitystaiteen professori Heike Roms (UK/DE) ja teatteriohjaaja, taiteilijaprofessori Mikko Roiha (FI).