Tervetuloa Kuopioon

ANTI-festivaalin kotipaikka on Kuopio

ANTI on aina ollut vahvasti Kuopion kaupunkiin kiinnittynyt tapahtuma. Kaupungin paikat, ihmiset, yhteisöt ja yritykset ovat osa siitä toimijoiden verkostoa, jossa ANTI-festivaali syntyy ja tapahtuu. Haluamme olla mukana luomassa ja kehittämässä elinvoimaista ja moniäänistä Kuopiota ja sen kaupunkikulttuuria. On ollut ilahduttavaa seurata Kuopion menestymistä Suomen viihtyisimpien kaupunkien joukossa.

Järvien ja metsien ympäröimä Kuopio sijaitsee Itä-Suomessa Pohjois-Savon maakunnassa. Kaupungissa asuu noin 120 000 asukasta, ja se on asukasluvultaan Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki. Kuopio sijaitsee Kallaveden äärellä ja sen kauniit järvimaisemat ovat aikoinaan inspiroineet Von Wrightin veljesten teoksia.

Täällä vieraillessa kannattaa käydä esimerkiksi sisävesiristeilyllä, joka kuljettaa läpi alueen rikkaan saariston. Kalleveden maisemia voi ihailla myös Puijon tornista käsin. Kuopio on tunnettu opiskelijakaupunki, jossa sijaitsee Itä-Suomen yliopiston kampus. Kaupunki tunnetaan myös muun muassa terveysteknologian ja lääketieteen osaamisesta.

Kuopion keskuksena toimii "Mualiman napana" tunnettu Kuopion tori. Tori on kuopiolaisten kohtauspaikka ja sieltä löytyy useita kahviloita, terassiravintoloita sekä kauppahalli. Torilla pääsee myös nautiskelemaan maineikasta savolaista perinneruokaa, kalakukkoa!

Kuopio on usean muun suomalaisen kaupungin tapaan upea kesäkaupunki, mutta tekeminen ei lopu kesken muinakaan vuodenaikoina. Esimerkiksi ANTI-festivaali vastaa ympärivuotisesta tapahtumatarjonnasta kaupungissa. Kuopion alueeseen ja muihin kuopiolaisiin tapahtumiin ja kulttuurielämyksiin voi tutustua lisää osoitteessa www.kuopiotahko.fi!


Majoitu Kuopiossa

Kuopiossa suosittelemme majoittumaan Original Sokos Hotel Puijonsarvessa.


Ravintolasuosituksia

Intro | Kauppakatu 20
Urban | Puijonkatu 15
Panza | Ajurinkatu 26
Malja | Kauppakatu 29
Bierstube | Kasarmikatu 5
Isä Camillo | Kauppakatu 25-27
Pannuhuone | Kauppakatu 25
Muikkuravintola Sampo | Kauppakatu 13 (Gregg Whelanin suosikki)

European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021

Kuopio on vuosina 2020-2021 eurooppalainen gastronominen alue. Vuoden 2020 ANTI – Contemporary Art Festival järjestettiin 27.10.-1.11.2020 osana European Region of Gastronomy Kuopio -juhlavuotta, ja festivaalin teemana oli ruoka. Juhlavuoden koordinoivat ProAgria Itä-Suomi, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja Savonia-ammattikorkeakoulu, jotka ovat ANTI-festivaalin 2020 pääyhteistyökumppanit.