Suvi Nurmi (FI): Tyttöjen kaupunki

Miltä Kuopion kaupungin säännöt näyttäisivät, jos ne olisivat tyttöjen tekemiä? Suvi Nurmen teos Tyttöjen kaupunki rakentuu ainoastaan tytöille tarkoitetuissa työpajoissa, joiden tulokset nähdään Kuopion torille nousevassa näyttelyssä. Tyttöjen kaupunki –työpajan materiaalina käytetään Kuopion kaupungin järjestyssääntöjen sanoja. Tyttöjen laatimat uudet säännöt ripustetaan näyttelyksi 25.-28.9. toriparkin H-sisäänkäynnin lasiseiniin. Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 25.9. klo 16.00

Nurmen teos tarjoaa tytöille mahdollisuuden muodostaa uudet, leikkisät ja anarkistiset versiot järjestyssäännöistä. Työpajat toimivat Tyttöjen talolla non-stop-periaatteella; paikalle voi saapua milloin tahansa klo 16 ja 19 välillä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lauantaina 26.9. Suvi Nurmi pitää Toivetalletus –työpajan Säästöpankki Optian aulassa. Tekstityöpajan aineistona käytetään pankin omia asiakastiedotteita useampien vuosien ajalta, ja tuloksena on osallistujien haaveita ja odotuksia. Teokseen voivat osallistua kaikenikäiset luku- ja kirjoitustaitoiset. Työpaja toimii non-stop-periaatteella; paikalle voi saapua milloin tahansa klo 11 ja 15 välillä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Suvi Nurmi (FI)

Suvi Nurmi on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hänen työnsä avainsanoja ovat paikkasidonnaisuus, osallistuminen ja teksti. Nurmen työt ovat pääasiassa tekstiin perustuvia installaatioita julkisessa tilassa, paikkasidonnaisia ääniteoksia, performansseja tai yhteisöllisiä tapahtumia, joihin yleisö pääsee osallistumaan. Nurmi työskentelee aina suhteessa paikkaan ja yleensä yhteistyössä paikallisen yhteisön kanssa. Työskennellessään vakavienkin tai poliittisten teemojen kuten aktivismin tai maahanmuuton kanssa hän pyrkii pitämään projektit leikkisinä ja helposti lähestyttävinä. Nurmen teoksissa on tavallisesti useita kerroksia, jotka ovat katsojan tulkittavissa.

www.suvinurmi.webs.com