Shoji Kato (JP/FI) & Jani Mikkonen (FI): Descending

Perjantai 30.10.   11.45 – 18.30
Lauantai 31.10.    
10.15 – 17.30
Sunnuntai 1.11.    
10.15 – 13.30

Puijonnokka | Puijon luontopolku

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Miten kupillinen kahvia voi tehdä meidät autuaiksi, avata uuden tietoisuuden ja maailmankatsomuksen?

Tämä on barista ja kahvilayrittäjä Jani Mikkosen visio. Hän on määrätietoisesti luonut kahvista taidetta sekä tieteellisistä että aistillisista lähtökohdista. Puhutaan kahvin kolmannesta aallosta, mutta hän pyrkii jo kohti neljättä aaltoa, jossa kahvi valmistetaan käsityönä ja siihen liitetään myös kokemuksellisuutta.

Yhdessä taiteilija Shoji Katon kanssa Mikkonen kutsuu yleisön kävelylle, pyhiinvaellukselle ja kahviseremoniaan metsän keskelle.

Vapauttaaksemme mielikuvituksemme ja herättääksemme näkymättömät ja yliluonnolliset asiat ympärillämme, kahvin maistelu toteutetaan hillitysti ja hiljaisuudessa. Seremonia viittaa kahvin historialliseen käyttöön Jemenin suufilaisten keskuudessa ja japanilaiseen teetaiteeseen, joka kukoisti yhdessä zen-kulttuurin kanssa 1200-luvulla ja joka kehittyi erilaisiksi teeseremonioiksi. Teos viittaa erityisesti Nodateen, ulkona tapahtuvaan teeseremoniaan.

Maisemat, kofeiini, tuuli, äänet, eleet ja maut vaikuttavat meihin – meidät lähetetään metamatkalle juomisen hetkellä. Biokemiallisen, ekologisen, filosofisen ja sosiaalisen näkökulmat tulevat yhteen tuossa hetkessä.

Descending – Laskeutuminen hakee tasapainoa järkeilyn ja intuition välille, hetkessä olemisen ja toisaalle ehtimisen välille. Teos pyrkii avaamaan uusia dialogeja ja herättelemään havaintokykyjämme. Kupillinen kahvia kutsuu meidät laskeutumaan jonkun merkityksellisen ja yllättävän äärelle.

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Shoji Kato (JP/FI) & Jani Mikkonen (FI): Descending

Saapumisohjeet