Regin Igloria (US): ANTI Kymppi – Juokse kirjoita juokse!

Huomio juoksijat ja kävelijät, kaikenikäiset ja kaikkitaitoiset! Amerikkalainen taiteilija Regin Igloria kutsuu sinut mukaan maailman ensimmäiseen tekstiä luovaan juoksukisaan. Juoksutapahtumaan voi osallistua kuka tahansa ja matkaan voi käyttää aikaa niin paljon kuin  haluaa, ja itse asiassa mitä pitempään sen parempi – jos olet viimeinen maalissa, määrität ainutkertaisen tekstin viimeisen rivin.

Näin se käy: kun ilmoittaudut mukaan kisaan, me pyydämme sinua luomaan lyhyen lauseen – se voi olla mitä tahansa, kenties se julistaa syysi juosta kymmenen kilometriä, ehkä se on lause suosikkilaulustasi. Sen jälkeen me annamme sinulle mikrosirun kiinnitettäväksi juoksukenkääsi – tekstisi on tallennettuna sirulle. Maaliin tullessasi valitsemasi teksti sijoitetaan kasvavaan ’tulostekstiin’ sijoitustasi vastaavalle paikalle. Jos olet siis 44. maaliin tuleva juoksija, valitsemasi sanat tulevat olemaan rivi 44 lopullisessa teoksessa. Valitsemasi sanat näkyvät myös screeniltä ylittäessäsi maaliviivan ja kehittyvä teksti julkaistaan reaaliaikaisesti myös internetissä kilpailun edetessä. Joten tule mukaan ja juokse sanojesi puolesta!

Kisaan voit ilmoittautua paikan päällä klo 10 lähtien.

Regin Igloria (US)

Regin Igloria luo visuaalista taidetta ja performanssiteoksia fyysisistä ponnistuksista.

”Viimeaikaiset työni tutkivat urheilullisuutta hyvin muodollisin tavoin; Ruumiillisuus ja harjoittelun pitkäveteisyys, harjoittelu ja kilpaileminen kuvaavat arjessa kohdattavia haasteita ja vaikeuksia. Vertailen urheilun kokemuksia kuten kaikkia päämäärätavoitteisia tehtäviä. Nopeus, voima, kestävyys ja taito – niiden paljous  tai puute – näyttelevät tärkeää roolia haluttaessa ymmärtää, kuinka vastakkaiset voimat toimivat toistensa puolesta ja toisiaan vastaan.”

www.reginigloria.com