Los Torreznos (ES): 35 minutes

Los Torreznos -espanjalaiskaksikon esitys on kestoltaan täsmälleen 35 minuuttia. Millä tavoin koemme ajan kulumisen? Entä kuinka kieli ja aika ovat vuorovaikutuksessa? Miksi juuri 35 minuuttia? Los Torreznos vastaa: ‘Nämä 35 minuuttia perustuvat historian rakentumiseen, niitä ei voi eliminoida – tai taivas putoaa päällemme. Tuhansien miljoonien vuosien ikäisessä universumissamme juuri nämä 35 minuuttia täyttävät oman tarkoituksensa. Ne alkavat juuri edellisen kolmekymmenviisiminuuttisen jälkeen ja loppuvat juuri ennen seuraavan kolmekymmenviisiminuuttisen alkamista’. 35 minuuttia koostuu 2100 sekunnista. Tämä on juuri se aika, jonka tämä ilkikurinen esitys tarjoaa: 2100 sekuntia ilmentää ajan kuluminen.

Los Torreznos (ES)

Taiteilijat Jaime Vallaure ja Rafael Lamata tapasivat vuonna 1992 ja ovat työskennelleet yhdessä Los Torreznos -nimellä vuodesta 2000. Heidän esityksiään, video- ja ääniteoksiaan on esitetty ja kehuttu ympäri maailman. Viimeisimpiä teoksia ovat esimerkiksi La Cultura Mediterranean Literary Festivalilla sekä Identity Les Halles:ssa, Brysselissä.

”Olemme kommunikaatioväline, joka ravistelee sosiaalisia ja poliittisia rajoja sekä totuttuja käytäntöjä. Teoksemme pohjautuvat suoraan todellisuuteen; ihmisen syvimmän luonnon teemoihin. Käsittelemme humoristisesti kaikille tuttuja asioita, ihmisenä olemisesta. Sisällytämme teoksiimme erilaisia taiteen muotoja kuten multimediaa. Työskentelemme myös esimerkiksi konferensseissa ja workshopeissa.”

www.lostorreznos.es