Loren Kronemyer (AU): After Erika Eiffel

Tiistai 10.9.  14.00-17.00

Keskiviikko 11.9.  14.00-17.00

Torstai 12.9.  14.00-17.00

Perjantai 13.9.  14.00-17.00

Lauantai 14.9.  12.00-16.00

Sunnuntai 15.9.  12.00-16.00

Puijon jousiammuntakenttä | Suurmäentie 85, Kuopio

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

After Erika Eiffel on tarina työkalusta, jolla on voima lävistää sydän. Tämä mukaansatempaava teos kutsuu sinut tutustumaan nuolen ampumiseen liittyvään hätkähdyttävään intimiteettiin ja voiman tunteeseen. Jousiammunta on urheilu, joka vaatii kärsivällisyyttä ja herkkyyttä. Parantaessasi vähitellen tarkkuuttasi henkilökohtaisella matkalla 16-maalisen jousiammuntaradan läpi, tulet tietoiseksi kehosi ja tappavan jousen välisestä intensiivisestä suhteesta. Kohdatessasi esineen aistiesi kautta, saat palkinnoksi huokuvaa mielihyvää maalitauluun osumisesta.

Matkan varrella maalitaulut paljastavat tarinan Erika Eiffelistä, maailmanluokan jousiampujasta, jonka mukaan hänen menestyksensä pohjautui siihen, että hänellä oli pitkäaikainen romanttinen suhde jousensa kanssa. Miltä tappava ase elämäsi rakkautena tuntuu? Vedä, tähtää ja vapaudu esteistäsi löytääksesi uuden suhteen herkän ja vaarallisen esineen kanssa. Erika Eiffelin jälkeisessä maailmassa voimme selvittää, miltä tuntuu kohdella objekteja ihmisinä sen sijaan, että kohtelisimme ihmisiä objekteina.

Tapahtuma on ulkona, joten pukeudu säänmukaisesti ja tukeviin, luistamattomiin kenkiin.

Kuva: Julian Frichot.

Loren Kronemyer asuu ja työskentelee etäisessä lutruwitassa (Tasmania), Australiassa. Hänen työskentelee interaktiivisten performanssien, kokeellisen mediataiteen ja laajamittaisten, ekologisia tulevaisuuksia ja selviytymistaitoja tutkivien maailmanrakennusprojektien parissa. 2016 hänen yhteistyöprojektinsa Pony Express loi Ecosexual Bathhouse -teoksen, kiertävän queer -seksiklubin koko ekosysteemille. 2017 Kronemyer oli ensimmäinen residenssitaiteilija International Centre for Radio Astronomy Research -keskuksessa, jossa hän loi Receiver -teoksen maailman suurimman radioteleskoopin luona. Hän tekee usein yhteistyötä laboratorioiden kanssa ja sai ensimmäisen Master of Biological Arts -tutkinnon SymbioticA Labista Länsi-Australian yliopistosta.

Kronemyerin töitä on ollut aikaisemmin esillä seuraavissa paikoissa: Santarcangelo Festival (Italia), Forum of the Future (Portugali), Interformat Symposium (Liettua), Dark Mofo (Australia), Liveworks Festival (Australia), Next Wave Festival (Australia), The Perth Institute for Contemporary Art, The Perth International Arts Festival, The Australian Centre for Photography, The School of Visual Art (New York), ja International Symposium of Electronic Arts. Hän on mentorina Islannin taideakatemian esitystaiteen ohjelmassa ja tohtorikoulutettava Tasmanian yliopistossa.

Teosta tukemassa ovat Situate Art in Festivals, A Salamanca Art Centre program ja The Australia Council for the Arts.

Graphic Design: Kaarina Tammisto.