Keijaun Thomas (US): My Last American Dollar

Lauantai 14.9. 17.00

VR:n Konepaja | Pohjolankatu 1, Kuopio
Esteetön pääsy

Esitys on osa Shortlist LIVE! -ohjelmaa ja ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaksi.

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Keijaun Thomasin upeassa sooloesityksessä ”My Last American Dollar”:

1.erä: Tricking and Flipping Coins: Making Dollars Hit,

2.erä: Black Angles in the Infield: Dripping Faggot Sweat,

3.erä: Whatchu gonna do: Marvelous Like Marva.

Thomas tutkii ja ilmentää teoksissaan vastarintaa kysyen, kuinka vastustamme kiusausta, kuinka me hidastamme, miten me pelaamme, miten selviämme?  Thomas kulkee halki multimediainstallaation, jossa yhdistyvät viitteet työstä, rituaaleista ja vieraanvaraisuudesta pukuhuoneissa, strippiklubeilla, odotushuoneissa, kirkonpenkillä ja retkipäivinä tutkien muotoja, joiden kautta ruskeakehoiset tukevat toisiaan. Thomas kysyy esityksessään, kuinka kantaa nuoruuden, lahjakkuuden ja mustuuden moninaisuuksia. Hän herättää teoksellaan voimakasta keskustelua työn, alistumisen ja vastarinnan sekavasta historiasta.

Esityksen kesto: 1,5 tuntia.

Kuva: Andrea Abbatangelo.

Keijaun Thomasin performanssit, multimediainstallaatiot ja runous tutkivat eri olosuhteissa olevia mustia naisia kotitöistä ja kampaamokäynneistä urheilukoulutukseen ja striptanssiin.

Hänen esityksensä yhdistävät elävän ja äänitetyn äänen rapsodiset kerrokset, ja hänen runonsa liukuvat eri puhuttelutapojen välillä, tutkimalla riippuvuuden, huolenpidon ja tuen nautintoja ja paineita. Thomas painottaa kestävyyttä ja intimiteettiä, jota odotetaan hoitotyön tekijöiltä – pääasiallisesti mustilta naisilta ja POC-ihmisiltä. Thomas asuu ja työskentelee tällä hetkellä New Yorkissa.

Kuva: Andrea Abbatangelo.

Keijaun Thomas pyrkii rakentamaan ymmärryksen, yhteisöllisyyden ja huolenpidon siltoja teostensa kautta. Hänen työnsä keskittyy itse- ja yhteisölliseen hoitoon reaaliajassa ja tekemään turvallisempia tiloja mustille ja POC-yhteisöille, joissa he voivat ajatella uudelleen, muokata ja pohtia kollektiivista muistia ja eroavaisuuksiaan, sekä löytää tilaa yhteneväisyyksilleen.

https://vimeo.com/keijaunthomas1