Heather Kapplow (US): I’m sorry

Heather Kapplowin suhde Suomeen alkoi vuonna 2004, mutta kulttuurieroista johtuvien kömmähdysten ja väärinymmärrysten vuoksi kaikki meni valitettavasti pieleen. Suhde päättyi. Nyt, kuusi vuotta myöhemmin, Heather haluaa yrittää uudelleen. Koko festivaalin ajan hän pyytää Suomelta anteeksi osuuttaan suhteen päättymisestä. Bostonin lentokoneesta ulos astuttuaan siihen asti, kun hän päiviä myöhemmin lähtee paluumatkalle, Heather tulee sanomaan vain ’I’m sorry’. Heather seuraa festivaalin tapahtumia ja liikkuu eri puolilla kaupunkia tarjoten lyhyttä sovintoehdotustaan Suomelle.

Heather Kapplow (US)

Heather Kapplow asuu Bostonissa, Yhdysvalloissa, ja työskentelee videon, esityksen ja objektien parissa. Hänen viimeisimpiin teoksiinsa kuuluvat Everything Arrives, Everything Departs Bostonissa ja H&L Restoration Services MEME-galleriassa (Cambridge MA).

”Installaationi/performanssini tutkivat yksinkertaisia filosofisia kysymyksiä nykyaikaisesta elämästä. Tutkimusmatkamaiset teokseni vaativat aktiivista otetta myös yleisöltä.

Installaatioiden ohella teen lyhyitä, matalan resoluution videotöitä. Valmistan myös pieniä esineitä verestä, hiuksista, narusta, luista, avaimista, poltetuista kirjoituksista ja muista vastaavista saadakseni voimaa tilanteisiin, joista ei muutoin voi selviytyä.”