Georgie Meagher & Malcolm Whittaker (AU): Kansas

Uransa alkutaipaleella olevat australialaistaiteilijat Georgie Meagher ja Malcolm Whittaker ovat kiinnostuneita paikoista ja kartoista, mutta eivät samalla tavalla kuin me ne tunnemme. Heidän esityksensä reitittävät ja kuvittelevat uudelleen sen, mitä ympärillämme sijaitsee. “Kyse on yhtä paljon siitä, missä paikat voisivat olla kuin missä ne oikeasti sijaitsevat”, sanovat taiteilijat. Heidän työtään voisi siis kuvailla ‘paikkasidottomaksi’. Georgien ja Malcolmin prosessipohjaiset teokset antavat meille mahdollisuuden seurata esityksen valmistumista – tai oikeastaan esitys tehdään meidän katsoessamme sitä. Jokainen esitys on kestoltaan noin 15 minuuttia. ANTI-festivaalilla matka alkaa hississä, joten valitse joku niistä, ja vieraile taiteilijoiden luona aloittaaksesi tutun kaupunkimme leikkimielisen uudelleen kartoittamisen.

Georgie Meagher & Malcolm Whittaker (AU)

Georgie Meagher ja Malcolm Whittaker asuvat Sydneyssä, Australiassa. Yhteistyönsä ohella Georgie toimii Firstdraft Gallery:n ja Malcolm esityskollektiivi Team MESS:n johtajana.

“Olemme kiinnostuneet siitä tunteesta, että jotkin kohteet ovat tavallaan poissa omasta ympäristöstään ja tuntuvat siltä, kuin ne voisivat olla missä tahansa. Se johtuu yhtä lailla siitä, missä paikat voisivat olla, kuin siihen missä ne ovat, samoin kuin näkymistä siinä missä kohteista itsestään. Maailmassa, joka voi tuntua sekä liian isolta tai liian pieneltä, olemme käyttäneet näitä tiloja ja paikkoja kuin tyhjiä tauluja, joille kirjoittaa leimautumistekijöiden puuttuessa, kokeillen eräänlaista antikulttuurista kartoitusta.“

www.malcolmwhittaker.com