Eero Yli-Vakkuri (FI) & Tea Andreoletti (IT/FI): Encountering taste

Torstai 29.10.       14.00 
Perjantai 30.10.   
14.00 
Lauantai 31.10.    
10.00 
Sunnuntai 1.11.     
12.00

Lähtöpaikka: K-market Pihlajalaakso | Poukamankatu 6

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Encountering taste – Päin makua vie yleisön tutkimusretkelle luonnonvesilähteelle, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Luvassa on myös kulinaristinen vesimaistelu ja keskustelua.

Vesi on erittäin reaktiivista. Sen koostumus muuttuu, kun se yhdistyy ilmakehän kaasujen, humuksen, maaperän ja ihmisten luomien rakenteiden kanssa. ”Juomavesi” on luonnollisten mineraalien kuten hiekan rikastamaa, sillä sadevesi kulkee hiekan läpi ennen kuin siitä tulee pohjavettä. Samalla tavalla siihen vaikuttavat keinotekoiset materiaalit kuten muoviputket ja kemiallinen käsittely, joiden läpi se kulkee ennen kuin se jaellaan koteihin.

Veden maku on taltiointi, josta voimme tunnistaa sen kohtaamisia erilaisten mineraalien ja materiaalien kanssa.

Esityksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä erottaa hienovaraisia makuja, jotka syntyvät veden reaktioista modernien elinympäristöjen kanssa. Kehittämällä vedenmaistelutaitoja ja omaksumalla vesi-sommelierin oppeja, osallistujat voivat kokea kaupunkia sen makujen kautta. Maistelu voidaan nähdä myös paikan geologisena tai teknologisena analyysina. Osallistujilla on lisäksi mahdollisuus tehdä kokeita synteettisillä mineraalivesillä käyttäen luonnollisia ja keinotekoisia mineraalinäytteitä.

Turvallinen festivaalikokemus

Ota oma kuppi mukaan esitykseen!
Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Eero Yli-Vakkuri (FI) & Tea Andreoletti (IT/FI): Encountering taste

Saapumisohjeet

Esityksen lähtöpaikalle pääsee kävellen, pyörällä, esim. busseilla 2 ja 21 tai autolla.
Bussiaikataulut Vilkku-palvelussa!
Parkkipaikkoja Pihlajalaaksossa, Poukamankadun varrella.

Eero Yli-Vakkuri (FI) & Tea Andreoletti (IT/FI): Encountering taste

Eero Yli-Vakkuri (FI) & Tea Andreoletti (IT/FI)

Eero Yli-Vakkuri (s.1981, Helsinki) on toipuva survivalisti. Menneisyydessä hän teki ärsyttäviä katuinterventioita, jotka saivat yleisön tuntemaan itsensä epämukavaksi. Nykyisin hän on kehittymässä kohti kestävää suunnittelua kampanjoiden, työpajojen ja taiteellisten teosten kautta. Kaksi vuotta sitten hän kuuli, että kuuluisia lähdevesiä (kuten S.Pellegrino) voisi kloonata farmaseuttisten mineraalien, suolojen, keittiötavaroiden ja väliaikaisten hiiletystarvikkeiden avulla omassa keittiössä. Tästä lähtien hän on etsinyt luonnonlähteitä urbaaneilta alueilta ja valmistanut juomia käyttäen asuinrakennusten kivimateriaaleja mineraalien lähteinä.

Tea Andreoletti (s. 1991, Gromo, Italy) on Suomessa asuva kertoja, vesi-sommelier, kouluttaja, opastettujen kierrosten suunnittelija ja harrastelijamiekkailija. Vuonna 2026, hän aikoo asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi 1209 asukkaan kotikylässään. Neljä vuotta sitten hän osallistui Mineral Water Taster -kurssille Roomassa (A.D.A.M.) ja kouluttautui näin vesi-sommelieriksi.  Siitä lähtien, hän on järjestänyt työpajoja vesimaistelusta osana taiteellis-pedagogista työskentelyään. Tealle vesimaistelun parissa työskentely on tapa lähestyä mikromaailmoja, joiden sisältä voi paljastua koko makromaailma.