Dana Michel (CA): Mercurial George

Lauantai 14.9.  14.00

Sotku teatteri | Suokatu 42, Kuopio
Esteetön pääsy

Esitys on osa Shortlist LIVE! -ohjelmaa ja ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaksi.

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Kiitetyn Yellow Towel -teoksen jälkeen Mercurial George jäljittää ja muuttaa banaalin, synnyttäen epämukavuutta. Dana Michel tarjoaa horjuttavan sooloesityksen seuloen läpi pölyisten vihjeiden, jotka ovat kulttuurisen kaivauksen käynnistämisen jälkeistä ylijäämää.

Keho horjuu taistellessaan tasapainon ja jalansijan puolesta. Venyttämällä aikaa minimalistisella ja dekonstruoidulla liikkeellä Michelistä tulee oman persoonansa arkeologi.

Dana Michel: Mercurial George. Kuva: Jocelyn Michel.

”Sain vain vähän likaa kynsieni alle viime jutussa. Nyt kahlaan läpi alustavan antropologisen kaivauksen mutkikkaiden raunioiden. Niin paljon jäänteitä! En osannut ennakoida jäänteiden ja itselleni luomani työn määrää tätä petoa herättäessäni. Mutta se piti herättää. Olen nähnyt sen silmät ja kiertelen, hypähtelen, nostelen valikoivasti raajoja ja nuuhkin sen tuoksua. Mikä on valtavan monista joistakuista lähtevä haju, jota olet vältellyt koko elämäsi? Mitä teet keholla? Tämä on jälleen yksi tieteellinen kokeilu. Tämä on toinen kenttä, jolla testata ihoani, asuja ja ideoita, jotka on saatettu minulle langettaa.” -Dana Michel

Taiteellinen neuvonantaja: Heidi Lois.

Esityksen kesto: yksi tunti.

Kuva: Richmond Lam.

Dana Michelin intuitiivisen improvisoinnin, koreografian ja performanssitaiteen yhdistelmä perustuu identiteetin moninaisuuden tutkimiseen. Michel hyödyntää performatiivisen alkemian ja selkounien käsitteitä – henkilökohtaisen historian, nykyisten huolenaiheiden ja tulevien toiveiden avulla hän luo empaattisten elävien hetkien sentrifugin itsensä ja todistajien välille. Hänen työskentelyään voi kuvailla sen vaikutteiden; improvisaation, veistosten, hip hopin, komedian, elokuvan, dubin ja yhteiskuntakritiikin kautta.

Tutkimustyössä Michel vuorottelee studiossa ja sen ulkopuolella. Tutkittuaan aihetta kirjoittamisen, lukemisen, videon ja keskustelun kautta, hän rentouttaa fokuksensa ja antaa kehon ottaa vallan. ”Ruokin itseäni äänellä, hiljaisuudella ja dissonanssilla – toisinaan ruumiini ja psyykeni on liian täynnä stimulaatiota kohtaamaan responsseja. Sitten pieniä yksityiskohtia ilmestyy kineettiseen näkökenttääni. Ne ilmentävät liikkeitä, resonaatioita, värejä, tekstuureja ja tiettyjä valon kokemuksia. Nämä yksityiskohdat selventävät työn etenemistä.”

”Vaikeuksien käyttäminen navigointimenetelmänä tulee luonnollisesti ja pakottaa esitykseni hädän ja haavoittuvuuden alueelle, jossa voin kuunnella lähimmällä etäisyydellä ja jakaa vähiten epäröivästi. Olentojen käsittäminen matemaattisina todisteina tai portaaleina, jotka koostuvat miljardeista mahdollisuuksista, syventää tätä kuuntelua.”

Dana Michel on Par B.L.eux’n artistikumppani.

dana-michel.com
vimeo.com/danamichel
facebook.com/DanaMichelOfficial/

Par B.L.eux:

parbleux.qc.ca
facebook.com/parbleux/