Cassils (CA/US): Inextinguishable Fire

Heather Cassils esittää festivaalilla uuden live-teoksensa The Powers That Be (210 kilometers). Lisäksi ANTI esittää kokoelman Cassilsin videoteoksia.

Inextinguishable Fire yrittää tavoittaa jotain, mitä on vaikea kuvata: trauman ja väkivallan maailmoja. Miten voimme tuntea empatiaa, kun olemme itse kaukana kidutuksen ja sodan hirmuteoista? Teos kuvaa tilaa, jossa tämä rajapinta ylittyy. Cassils suorittaa kameran edessä vaarallisen tulistunttikohtauksen, jonka kuvaamiseen on käytetty Hollywoodin stunttitekniikkaa. Taiteilija kokee terroriteon, jossa ihmiskeho sytytetään tuleen!

Videonäytös koetaan ulkona, kuopiolaisen talon seinään heijastettuna osoitteessa Haapaniemenkatu 44.

ANTI-festivaali järjestää vuoden 2015 festivaalilla kaksi PechaKucha-iltaa. PechaKucha on kansainvälinen, yksinkertainen esitysformaatti, jonka kautta luovaa työtä voidaan esitellä helposti ja epämuodollisesti. Illan tavoitteena on pitää esitykset lyhyinä, kiinnostustaso korkealla ja mahdollistaa se, että monet esittäjät voivat jakaa ideoitaan yhden illan kuluessa. Jokainen esiintyjä näyttää omassa esityksessään 20 kuvaa ja jokaiselle kuvalle on aikaa tasan 20 sekuntia – yhden esittelijän esitysaika on siis 6 minuuttia 40 sekuntia.