Biitsi (FI): Hopeasija

Perjantai 30.10.     15.00 – 18.00
Lauantai 31.10.       10.00 – 13.00
Sunnuntai 1.11.        10.00 – 13.00

Yksityisasunto | Haapaniemenkatu 40 A 3

Miten käy itseilmaisun, kun Alzheimer muuttaa personallisuuden täysin? Jos emme tavoittelekaan kultaa vaan hopeaa, tuleeko kilpailun kuumentaneesta yhteiskunnastamme tasa-arvoisempi?

Biitsi työskentelee syksyllä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa ja kysyy heiltä millaista taidetta esimerkiksi palvelutaloissa voisi olla tarjolla tulevaisuudessa. Tämän prosessin jäljet kuuluvat teoksessa, jota duo työstää Kuopiossa paikan päällä kahden viikon ajan.

Uusi teos on jatkoa kriitikoiden ja yleisön suitsuttamalle Hopeakulttuuri-radioesseelle, jossa Biitsi käsitteli vanhenevaa Suomea ja tulevaisuuden seniorikulttuuria.

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Biitsi (FI): Hopeasija

Saapumisohjeet

HUOM! Installaatioon voi osallistua kerrallaan vain rajallinen määrä ihmisiä. Jonotus ulkona.

Biitsi (FI): Hopeasija

Biitsi (FI)

Biitsi on 2016 perustettu helsinkiläinen taiteilijaduo, joka tekee äänilähtöisiä teoksia. Duon muodostavat Heidi ja Kaino Wennerstrand. He ovat tehneet yhteistyötä mm. Azar Sayarin, KOKIMO-kollektiivin, Anna Torkkelin, Dxxxa D & Hzzzt -duon sekä Pykärin kanssa. Yle Radio 1:ssä kuultiin keväällä 2020 Biitsin tekemä, ikääntymistä ja sukupuolta käsittelevä Hopeakulttuuri-radioessee. Heidi valmistelee yksitysnäyttelyä ensi vuodelle ja työskentelee sosiaalialalla, Kaino tekee töitä soolotaiteilijana ja äänisuunnittelijana. Biitsin teoksia on nähty mm. 68 Institutessa Kööpenhaminassa, Kiasmassa Helsingissä ja DGTL FMSNM -tapahtumassa Berliinissä.

Photo: Biitsi