Abinadi Meza (US): Mumina

Liikkuessasi kaupungilla huomaat seinillä, ilmoitustauluilla ja kauppojen ikkunoissa keltamustia graafisia kuvia. Ovatko kyseessä graffitit vai julisteet – ehkä molemmat? Ihmissilmä ei näitä graafisia koodeja osaa lukea, mutta älypuhelimesi kamera kyllä. Suuntaa kamera kohti koodia, ja teksti ilmestyy puhelimeesi. Yhdessä kansainvälisen geofuturistien yhteisön kanssa Abinadi luo sarjan paikkasidonnaisia tekstejä, jotka uppoutuvat kaupunkiin graafisina koodeina, Abinadin mukaan ’geositualistisina’ tarinoina. Kokeellisessa juonessa on kuviteltu tulevaisuuden kaupunki, joka rakentuu tämän päivän maantieteellisestä todellisuudesta. Pidä siis puhelimesi valmiina – koodit odottavat purkamistaan!

Kirjoita puhelimesi nettiselaimeen http://neoreader.com/ ladataksesi graafisen lukijan älypuhelimeesi. NeoReaderin voi ladata myös Applen App Storesta tai Android marketista.

Abinadi Meza (US)

Abinadi Meza on Texasissa asuva taiteilija ja elokuvantekijä, jonka teoksia on ollut esillä laajasti Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Viimeisimpiin teoksiin kuuluvat Silence (Irish Museum of Modern Art, Dublin) ja Surface Transfer (Full Pull -festivaali Malmö).

”Työskenneltyäni erilaisten medioiden kanssa olen oppinut arvostamaan tarinoiden tapaa vaikuttaa tilaan muista materiaaleista poikkeavalla tavalla. Ne ovat voimakkaan reaaliaikaisia toimiessaan konkreettisesti sosiaalisessa tilassa, mutta silti sisältävät samalla kyvyn viitata menneeseen – joka on tunkeutumista symbolis-myyttiseen tilaan. Asennoidun leikkisästi siihen, mitä tilat voivat olla ja mihin niitä voidaan käyttää, ja olen kiinnostunut kaivamaan maata arkkitehtuurin historiallisen painon alta palauttamalla merkityksen havainnoinnille.”

www.abinadimeza.net