Uutiskirje 01/2022 – Avoimia hakuja taiteilijoille – Jaettu tulevaisuus -taidetyöpajat +60-vuotiaille

Todellisuuden tutkimuskeskus etsii mahdotonta esitystä – hae 28.2. mennessä!

Todellisuuden tutkimuskeskuksen Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on tarkoitettu utooppisille taiteilijoille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia. Residenssi on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen (TTK) pääohjelmistoa vuosina 2022-2023. ANTI-festivaali toimii ohjelman yhteistyökumppanina.

Residenssiin valitaan avoimen haun kautta yksi työryhmä (1–2 henkilöä).

Residenssityöskentely jakautuu kahdelle vuodelle ja se tapahtuu Kuopiossa. Vuonna 2022 työryhmä työskentelee Kuopiossa kahden viikon mittaisella residenssijaksolla. Vuonna 2023 työryhmä toteuttaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon “mahdottoman” esityksen.

Vuonna 2022 työskentely voi rakentua suunnittelusta, verkostoitumisesta ja harjoittelusta ja siihen sisältyy jollain tavalla yleisölle näkyvä osa; työpaja, demo, taiteilijatapaaminen.

Lisätietoja ja hakuohjeet täällä (linkki)!

Kuvat: Ernest Protasiewicz / Hangö Teaterträff 2018 (Mammalian Diving Reflex: Nightwalks with Teenagers), Pekka Mäkinen / ANTI-festivaali 2021 (WAUHAUS: Suurenmoinen sotku) ja Tani Simberg & Tristan Petsola / Baltic Circle 2021

ANTI, Baltic Circle ja Hangö Teaterträff hakevat teosehdotuksia – hae 1.3. mennessä!

ANTI-festivaalin, Baltic Circle -festivaalin ja Hangö Teaterträffin yhteisessä Kulkue-hankkeessa tuotetaan uusia esittävän taiteen teoksia ja ehdotetaan uutta kiertuemallia vuosien 2022–2024 aikana. Hankkeen puitteissa teokset kiertävät eri festivaalikaupungeissa; Kuopiossa, Hangossa ja Helsingissä luoden aina suhteen esitysympäristöönsä.

Haemme nyt tilan, ympäristön tai yhteisön innoittamia teosehdotuksia.

Kulkue-hankkeeseen valitut taiteilijat kutsutaan vuoropuheluun kolmen festivaalin ja kolmen erilaisen kaupungin kanssa. ANTI-festivaali, Baltic Circle -festivaali ja Hangö Teaterträff tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen työskentelyyn festivaalikontekstissa sekä erilaisten muotojen, praktiikoiden ja tuotantotapojen kokeiluun.

Haemme uusia teosehdotuksia vapaan taiteen kentällä Suomessa toimivilta taiteilijoilta. Ehdotus voi olla raaka idea, toive kokeilla uutta praktiikkaa tai työskentelyä vuorovaikutuksessa tietyn ympäristön tai yhteisön kanssa. Myös jo työn alla olevat projektit ovat tervetulleita.

Lisätietoja ja hakuohjeet täällä (linkki)!

Kuva: Anna-Maria Väisänen

Jaettu tulevaisuus -työpajat +60-vuotiaille Kuopiossa

Tervetuloa pohtimaan ja tunnustelemaan tulevaisuutta. Millaisen kaupungin ja maailman haluaisimme jälkipolville jättää?

Toiminta on maksutonta, ja kaikki +60-vuotiaat ovat tervetulleita mukaan! Työpajoissa tutkitaan kotikaupunkia, sen herättämiä muistoja ja tuntua.

Kävely, piirtäminen, tunnustelu, liike sekä ääni johdattavat meidät matkalle omaan kaupunkiimme ja toiveisiin sen tulevaisuudesta. Hyödynnämme työssä tuttuja ja tuntemattomia karttoja sekä toteutamme uusia. Työpajoissa tutustumme myös nykyteknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin hahmottaa ja tutkia maailmaa.

Yhdessä pohdimme millainen olisi unelmien tulevaisuus ja mitä voimme oppia kuuntelemalla toisiamme ja elinympäristöä tarkasti kaikki aistit avoinna?

Työpajat ohjaavat taiteilijat Emma Fält ja Anna-Maria Väisänen.

Missä?
Kohtaamo (Kuopion pääkirjasto, Maaherrankatu 12 / Museokatu 1)

Milloin?
Maanantaisin klo 10.00

Tulevat työpajapäivät:

7.2.
14.2.
21.2.
28.2.

7.3.
14.3.
21.3.
28.3.

Työpajat kestävät noin kaksi tuntia. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com / 050 305 2005

antifestival.com/hanketapahtuma/jaettu-tulevaisuus-tyopajat