Tuomas Laitinen (FI): Sokea piste

ANTI-festivaali on kutsunut kolme taiteilijaa tekemään yhteistyötä lapsen kanssa ja toteuttamaan kolme duettoa. Tämän dueton ovat toteuttaneet taiteilija Tuomas Laitinen ja hänen poikansa Ilari Laitinen.Skuuttaajat lähestyvät kaupunkia jatkuvasti syntyvien spottien ekosysteeminä. Spotit ovat paikkoja, joihin skuuttaajat väliaikaisesti asettuvat temppujensa, hyppyjensä ja laskeutumistensa kautta. Spotti on tapa ottaa kaupunki, kaapata se ruumiillisen luovuuden käyttöön. Kaupungin välitilat muuttuvat laskeutumispaikoiksi, jotka maadoittavat juurettoman ihmisen.

mitä jos esityksessä ei olisi mitään? – silti pitää hengittää – tai pidättää hengitystä – ja seisoo tai istuu tai makaa – pitää olla jossain asennossa – ja jos makaa, myös liikkuu – ei pysty olla paikallaan – ei-mikään on mahdotonta – voisihan sitä kuitenkin koittaa? – ei se onnistu edes kuolleena – silloinkin on jotain – jos silmät on kiinni, ei näe mitään – näkeepäs, mustaa – entä jos ei olisi silmiä? – silloinkin olisi se sama musta, luulen – entä jos on kuuro, kuuleeko mitään? – ei varmaan – äänessä ei siis ole mustaa? – en mä ainakaan tiedä – entä hiljaisuus? – silloinkin kuuluu joku pieni ääni tai vaikka ei kuuluisi, ääniä on – eli jotain on, vaikka ei huomaisi mitään – niin

Tuomas Laitinen (FI)

Tuomas Laitinen on helsinkiläinen esitystaiteilija, ohjaaja ja kirjoittaja. Viimeiset kymmenen vuotta hän on työskennellyt Todellisuuden tutkimuskeskuksessa; esitystaiteilijoiden kollektiivissa, joka on omistautunut todellisuuden olemuksen tutkimiseen. Hän on keskittynyt erityisesti luomaan uusia esitysmuotoja, joissa katsojan kehollinen osallistuminen on keskeisessä roolissa. Laitisen esitys voi olla mm. retriitti, esoteerinen filosofinen koulu, pedagoginen järjestelmä, maallinen rituaali, opastettu kävely kaupungissa tai kuolemattomuuden metodologia. Hän on työskennellyt myös laajemmin kotimaisella ja kansainvälisellä nykyteatterin ja esitystaiteen kentällä ja ollut luomassa pysyviä rakenteita Suomen performanssi- ja esitystaiteen järjestäytymättömälle ammattikunnalle.

#lounge on neljäksi päiväksi avattava vapaa kahvilatila, jonne kaikki alueen nuoret ovat tervetulleita yksin tai ystävien kanssa. Ja mikä parasta, #loungessa kahvi, tee ja pikku naposteltavat eivät maksa mitään.

#lounge toteuttaa anti-kahvilan konseptia. Se on Moskovassa ideoitu kahvilakonsepti, jossa asiakas maksaa kahvilatuotteiden sijaan paikassa vietetystä ajasta. Tämä uusi kahvilatrendi näkyy Venäjällä satoina anti-kahviloina ja on hiljalleen levinnyt myös ympäri Eurooppaa. Moskovan ensimmäisessä anti-kahvilassa, Ziferblatsissa, oleskelu maksaa minuutilta kaksi ruplaa, eli noin viisi senttiä. ANTI-festivaalin pop up #loungessa koko päivä puolestaan maksaa 2€, hait kahvilasta sitten take away –kahvin tai viihdyit kahvilassa koko iltapäivän.

#loungessa voit veloituksetta syödä ja juoda kahvilan tarjoamia tuotteita tai nauttia tilassa omista eväistä. #lounge tarjoaa asiakkaidensa käyttöön nopean Wi-Fi –yhteyden, matkapuhelimien latauspisteitä, lautapelejä, Wiin ja Xboxin peleineen.

Teos toteutetaan yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Nuorten palvelut ry:n ja Kulttuuriareena 44:n kanssa. Kahvilatila on saatu käyttöön YIT:n avustuksella.

#loungen yläikäraja on 25 v.

Kahvila on päihteetön.

#loungen sisäänpääsymaksu on 2€/päivä.