Thomas F. DeFrantz (US)

Thomas F. DeFrantz on Duken yliopiston tanssin professori ja erikoistunut afrikkalaisen diasporan estetiikkaan, tanssin historiografiaan, sekä tanssin ja tekniikan risteytymiin. DeFrantz johtaa Duken yliopiston SLIPPAGE-tutkimusryhmää, joka pyrkii luomaan innovatiivisia rajapintoja vaihtoehtohistorian kertomiseksi. DeFrantz uskoo yhteiseen kykyymme toimia paremmin ja aktivoida luova henkemme kollektiivisen edun puolesta, joka on rasismin ja homofobian vastainen, protofeministinen ja queer-myönteinen.

DeFrantz on toimittanut seuraavat julkaisut useita julkaisuja, joista Dancing Many Drums: Excavations in African American Dance on voittanut CHOICE -palkinnon ja 2003 Errol Hill palkinnon. Hän on julkaissut laajasti, ja hänen monografiansa Dancing Revelations: Alvin Ailey’s Embodiment of African American Culture voitti 2004 de la Torre Bueno Prize -palkinnon merkittävänä tanssijulkaisuna. DeFrantz sai 2017 Dance Studies Associationin myöntämän Outstanding Research in Dance -palkinnon. DeFrantz on toiminut konsulttina Smithsonian-instituutin Afroamerikkalaisen historian ja kulttuurin museolle. Hänen luovaan työskentelyynsä lukeutuvat muun muassa teokset Queer Theory! An Academic Travesty, fastDANCEpast ja reVERSE-gesture-reVIEW.

Opetustyö: University of the Arts Mobile MFA in Dance; ImPulsTanz; New Waves Institute; faculty at Hampshire College, Stanford, Yale, MIT, NYU, University of Nice.

 

slippage.org

Thomas F. DeFrantz. Kuva Brian Mullins.