Terike Haapoja (FI): Gravitation

Tiistai 19.9. – Torstai 21.9.
12:00 – 18:00 G12 | Maaherrankatu 9

Tervetuloa avajaisiin ti 19.9. klo 12.00!

Perjantai 22.9 – Lauantai 23.9. 
11:00 – 16:00 G12 | Maaherrankatu 9

Valokuvasarja ja kirja

Gravitation avaa uuden, henkilökohtaisemman puolen Haapojan työskentelyssä. Emotionaalisen ja fyysisen paineen alla spontaanisti ja lyhyessä ajassa syntyneet kuvat ovat väläyksiä olemisesta halun, kuolevaisuuden, hylkäämisen ja toimijuuden, esineellistämisen ja esineeksi tulemisen kaipuun risteyksessä. Näyttelyssä nähdään valikotuja kuvia noin 80 kuvaa käsittävästä valokuvasarjasta sekä esikatseluversio tulevasta Gravitation-valokuvateoksesta.Valokuvasarja on alkupiste uudelle teoskokonaisuudelle joka kantaa työnimeä “Freedom series”. Tarkasteltuaan pitkään ihmisen ja luonnon suhteita Haapoja kääntää nyt katseensa ihmiseen ja siihen miten ihmisyyttämme määrittelevät yksilöllisyyden tai vapauden kokemukset rakentuvat.

Vuoden 2016 ANTI Festival International Prize for Live Art –palkinnon voittaja, Terike Haapoja palaa Kuopioon kolmiosaisella teoskokonaisuudellaan!

Tutustu myös Luonnoksia vapaudesta I – ja Luonnoksia vapaudesta II -teoksiin!

©Terike Haapoja 151024_dark encounter. From the series Gravitation
©Terike Haapoja 151024_dark encounter. From the series Gravitation

Terike Haapoja (FI): Gravitation

Terike Haapoja (FI)

Terike Haapoja on suomalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee New Yorkissa. Haapojan poliittiset interventiot, suuren mittakaavan installaatiot ja kirjoitukset tutkivat toiseuden rakenteita. Länsimaisen modernismin ihmiskeskeinen maailmankuva on projektien erityisenä huomionkohteena.

Vuonna 2016 hän voitti ensimmäisenä suomalaisena ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon!

Terike Haapoja - Photo: Liisa Jokinen
Terike Haapoja - Photo: Liisa Jokinen

Haapojan utooppiset yhteiskunnalliset instituutiot, kuten Toisten Puolue (2011–) tai kirjailija Laura Gustafssonin kanssa yhteistyössä toteutettava Toisten Historia (2012–), aktivoivat ympäröivää maailmaa ja tuovat esiin niin poissulkevia kuin osallistavia rakenteita. Viimeaikaisissa projekteissaan Haapoja on lähestynyt lakia esityksellisenä tilana, jossa todellisuutta rakennetaan.

www.terikehaapoja.net

Terike Haapoja (FI): Gravitation

Saapumisohjeet

G12

Maaherrankatu 9