Takamiya Koji (JP): Otama puutarha 2004 Kuopio

“Otama” on virkattu sammakonpoikanen. Se on hyödytön, merkityksetön. Se on vain nuijapäälelu. Otama on Takamiyan aikaansaannos, mutta samaan aikaan se on myös hahmo jonka jokainen voi tehdä. Otaman tekemiseen on vain yksi sääntö: sen täytyy olla virkattu villainen sammakonpoikanen. Jokainen otama on kuitenkin hyvin persoonallinen ja ulkomuodoltaan täysin tekijänsä mielikuvituksen mukainen. Väri, koko, kasvot…kaikki riippuvat tekijästä, joten tuletkin näkemään sammakonpoikasia joilla on korvat (jopa karvaiset sellaiset) tai silmälasit!

Japanilaiseen nykykulttuuriin kuuluu ilmiö nimeltään “hahmokulttuuri”, joka liittyy hyvin voimakkaasti kaupallisuuteen. Kaupallisuus on tuonut mukanaan myös outoja lieveilmiöitä kuten intomielisen keräilyn, mikä on johtanut jopa siihen että leluja säilytetään avaamattomissa laatikoissa myöhempää myyntiä varten. Takamiya haluaa kysyä, eikö lelu saa merkityksensä juuri kosketuksesta ja siitä että tunnemme sen aisteillamme ja leikimme sillä?

Otama Puutarha 2004 Kuopio -teosta varten Takamiya tuo 2004 hänen itsensä ja muiden otamakäyttäjien virkkaamaa otamaa. Päiväkoti muuttuu 2004 otaman turvapaikaksi. Jokainen voi virkata oman otaman työpajassa ja esitellä sen sitten otamain nettisivuilla (www.otama.tv). Silloin Otama Puutarha 2004 Kuopio – teos on valmis.