Kai Syng Tan & Alan Latham (UK): ANTI-ADULT RUN! RUN! RUN!

Kutsutaan mukaan kaikkia 10-100 –vuotiaita juoksijoita ja ei-juoksijoita!

Oletko innokas uudistamaan sitä juoksemisen intoa, joka välillä jää yksityiskohtaisen treeniohjelmasi jalkoihin?
Etkö enää tunne itseäsi vapautuneeksi, vaan aktiivisuusrannekkeiden ja juoksuvälineiden rasittamaksi?Oletko väsynyt jalkavaivoihin tai heräämään yöllä särkevän polven takia?
Katsotko kadehtien lapsia, kun he nauravat, itkevät, kaatuilevat, huutavat tai kikattavat juostessaan?

Innostu ja liity mukaan ANTI-ADULT RUN! RUN! RUN! MASTERCLASS -teokseen! Teos koostuu nopeatempoisista 25-minuuttisista juoksutreeneistä, joiden ohjaajina toimivat 7-9-vuotiaat maailmanluokan juoksuasiantuntijat.

Tule paikalle Kuopio-hallille lauantaina 5.9. klo 10-12 tai Kuopion torille klo 13-14.

#antiadultrun on pieni kapinallisuuden, kujeilun ja hassuttelun harjoitus. Se ei ole nostalgiaa tai aikuisuuden vastustamista, vaan julkea kutsu aikuisille esiintyä vanhoina lapsina ja ottaa kantaa nykytaidetta ja urheilumaailmaa määrittelevää vakavuutta, välineistymistä ja aikuisilta vaadittua harkintaa vastaan.

Päästä irti tavoistasi ja opi lapsilta!
Käyttäydy kuin kuriton lapsi, uhmaa sitä aikuisuutta, joka ojentaa meitä kävelemään juoksemisen sijasta!
Yritä tietoisesti päästä irti itsetietoisuudestasi!
Kiukuttele!
Lyhyesti ilmaistuna: nauti juoksemisen hauskuudesta!

www.kaisyngtan.com/portfolio/antiadultrun

Kai Syng Tan & Alan Latham (UK)

Kai Syng Tan (Leeds College of Art) ja Alan Latham (University College London) vetävät RUN! RUN! RUN! International Body for Research -nimistä tutkimusprojektia, joka tutkii juoksemista luovana ja sosiaalisena työkaluna kaupunkiympäristön ja –yhteisön tarkastelemiseksi. RUN! RUN! RUN! järjestää laajasti poikkitieteellistä ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa, joka akateemisten ja taiteellisten maailmojen välimaastoihin sijoittuessaan on yhtä aikaa vakavaa, tarkkaa ja täsmällistä, mutta myös kepeää, iloista ja hulluttelevaa.

Tan on taiteilija, tutkija ja kuraattori, jonka töitä on ollut esillä yli 400:ssä näyttelyssä ympäri maailmaa (esimerkiksi dOCUMENTA, Guangzhoun triennaali, transmediale, Sydneyn biennaali, MOMA, ZKM, Dom Muzyki, Centre Georges Pompidou). Lisäksi hän on voittanut lukuisia palkintoja ja hänen töitään on muun muassa Museum of Londonin ja Fukuoka Art Museumin kokoelmissa. Tan väitteli tohtoriksi vuonna 2013.

Latham on kulttuuri- ja kaupunkimaantieteilijä, jonka tutkimus keskittyy sosiaalisuuteen, liikkuvuuteen ja julkisuuteen. Hänen tutkimuksiaan on ollut laajasti esillä akateemisissa ja toimitetuissa julkaisuissa, ja hän on toinen Key Concepts in Urban Geography -kirjan tekijöistä. Lathamin tutkimus on koskettanut sellaisia paikkoja ja kaupunkeja kuten Auckland, Lontoo, New York, Eugene, Berliini ja Champaign-Urbana. Parhaillaan hän kirjoittaa historiikkia paikallaan pysyttelemisestä ja aerobicin käytännöistä sekä toimii opettajana University College Londonissa.

Etsitään lapsiesiintyjiä!

Kuopiolainen vanhempi/aikuinen/opettaja, ilmoita lapsesi tai oppilaasi ANTI-ADULT RUN! RUN! RUN! #antiadultrun -teoksen juoksuasiantuntijaksi! Kutsumme 7-9-vuotiaita Kuopion alueen lapsia osallistumaan teoksen valmistamiseen ja esittämiseen.

Teosta esitetään lauantaina 5.9. klo 10-12 Kuopio-Hallissa ja klo 13-14 Kuopion torilla. Lapsiosallistujilta edellytetään sitoutumista myös teoksen harjoituksiin, jotka järjestetään torstaina 3.9. klo 10-13 ja perjantaina klo 9-18 välillä sovitusti. Harjoitukset järjestetään mielellään esimerkiksi osallistuvan kouluryhmän kotikoululla.

Juoksuharjoituksia varten lasten toivotaan etukäteen valitsevan lempimusiikkiaan tai -kappaleitaan teoksen taustalla käytettäväksi. Harjoitusten ja itse esityksen aikana on hyvä pukeutua rennosti ja käyttää sopivia kenkiä, joissa on helppo ja mukava liikkua. Osallistujalla tulee olla huoltajan lupa teokseen osallistumiseen.

Teokseen mahtuu mukaan 7-10 lasta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: production@antifestival.com / 050 347 8442