River Lin (TW): My Body is a Queer Library

Taiteilija River Linin ANTI-festivaalille ja Kuopion kaupunginkirjastoon Shortlist LIVE! -ohjelmistoon suunnittelema My Body is a Queer Library on teos, joka koostuu monista esittävän taiteen muodoista kuten tanssista, tarinankerronnasta, työpajasta, muotinäytöksestä ja muista esityksellisistä teoista sisällä kaupunginkirjastossa.

Kirjasto on kulttuuri-, koulutus- ja tiedelaitos, joka arkistoi ja asettaa yleisölle esille avointa tietoa. Nykykirjasto toimii myös eräänlaisena kulttuurikeskuksena ja yhteisöllisyyden ja yhteentulemisen paikkana. Tässä teoksessa taiteilija River Lin pohtii, miltä queer-kirjasto voisi näyttää, ja rakentaa elävien ruumiiden kautta tilapäisen kirjaston olemassa olevan kirjastorakennuksen sisään.

My Body is a Queer Library tuo yhteen joukon Euroopassa tai Suomessa asuvia ​​esiintyjiä valtaamaan kirjastotilaa ja avaamaan keskustelua siitä, mikä tekee kirjaston, mikä tekee kirjastosta queer-kirjaston, miltä queer-kirjasto voisi näyttää ja miten queer-kulttuuri voi helpottaa ymmärtämistä ja tunnistamista kehosta tiedon, koulutuksen ja arkipäiväisen elämän arkistona ja kokoelmana.

Konsepti, koreografia, visuaalinen suunnittelu ja taiteellinen ohjaus: River Lin

Teospaikkana Kuopion kaupungin pääkirjasto.

River Lin (TW)

River Lin on esitystaiteilija, joka työskentelee visuaalisen taiteen, tanssin ja queer-kulttuurin konteksteissa taiteilijana, tutkijana ja kuraattorina. Hän tuo esityksiä galleriaympäristöihin koreografian, installaatioiden, kohtaamisten ja tilanteiden muodoissa, ja pohtii käsityksiä heteronormatiivisista rakenteista, sosiaalisesta osallistamisesta ja eri toteutustapojen performatiivisuudesta.

Riverin töitä on esitetty muun muassa Centre Pompidoussa, Palais de Tokyossa, Lafayette Anticipationsilla, Centre National de la Dansessa (Pariisi), KANAL Centre Pompidoussa (Bryssel), Live Art Development Agencyssa (Lontoo), M+ Museossa (Hongkong), Rockbund Art Museumissa (Shanghai), Asia Contemporary Art Week -tapahtumassa (New York/Dubai), Serendipity Arts Festivalilla (Goa), 2016 Taipein biennaalissa, Taiwanin nykykulttuurilaboratoriossa, Tokyo Real Underground Festivalilla ja Liveworks Festivalilla (Sydney). Vuonna 1984 Taiwanissa syntynyt River asuu ja työskentelee Pariisin ja Taipein välillä.

Kuva: My Body is a Queer History Museum, 2022 © Chloé Magdelaine – Lafayette Anticipations, Paris.