Pia Sirén, Mirella Pendolin & Ilona Valkonen (FI): Plant Based Stories

Pia Sirénin, Mirella Pendolinin ja Ilona Valkosen (FI) monivuotisessa projektissa Plant Based Stories Kuopion keskustaan ilmestyy kaikille avoin keidas. Kuka tahansa voi tulla keitaalle luomaan puettavia kasviveistoksia ja tekemisen ohessa jakamaan kasvikunnan inspiroimia tarinoita.

Tummahiuksinen nainen kiinnittää kukkia polkupyörän vanteeseen turvaliivi päällä.
Sirén, Pendolin & Valkonen: Plant Based Stories. Kuva: Sara Forsius.

 

Pia Sirén  (she/her, hon/henne)

Pia Sirén (s. 1982) on kuvataiteilija, joka rakentaa suurikokoisia ja väliaikaisia tilateoksia rakennusmateriaaleista sekä työskentelee veistotaiteen, performatiivisten ja erilaisten yhteistyöprojektien parissa. Sirén toteuttaa teoksiaan sekä ulos julkiseen tilaan että näyttelytiloihin. Teokset ovat materiaalisesti ja tilallisesti osallistavia kokonaisuuksia, joiden sisään katsoja usein saa astua ja osaksi muuttua. Sirén on valmistunut vuonna 2012 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Mirella Pendolin (she/her, hon/henne)

Mirella Pendolin (s. 1975) on Vaasasta kotoisin oleva, suomenruotsalainen ja puoliksi espanjalainen, musiikin monitaituri; laulaja, muusikko, pedagogi, säveltäjä, ja näyttelijä. Pendolin opiskeli laulajaksi Norjassa Trondheimin jazz konservatoriossa, ja on siitä lähtien esiintynyt ja julkaissut sekä omaa musiikkia että osallistunut lukuisiin jazz/pop kokoonpanoihin, säveltänyt musiikkia eri artisteille, teatteriesityksille, toiminut kuoronjohtajana ja laulupedagogina. Viimeaikoina hän on julkaissut omaa materiaalia, jonka tyyli liikkuu popin ja jazzin välimaastossa, elektronisilla ja etnisillä vaikutteilla.

Ilona Valkonen (she/her, hon/henne)

Ilona Valkonen (s.1980) on kuvataiteilija, jonka työskentely on ehdotuksia vaihtoehtoisiksi tavoiksi katsoa ja mieltää maailmaa. Valkonen työskentelee maalauksen uusien muotojen, kollegiaalisen kuratoinnin ja yhteistyössä muovautuvan performanssikonseptin, Vieno Motorsin, parissa. Kasveja ja luovia metodeja yhdistäviin erilaisiin Vieno Motors -aktioihin on osallistunut jo yli 60 eritaustaista taiteilijaa ja lukumäärä kasvaa koko ajan. Suomen lisäksi esityksiä on ollut mm. Reykjavikissa, Berliinissä, New Yorkissa, Grazissa, Pietarissa ja Lontoossa.

Plant Based Stories on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.