Moth (UK): In the Face of Death

Tiistai 10.9. – Sunnuntai 15.9.

Kuopion keskusta, useita sijainteja
Esteetön pääsy

In the Face of Death on graafinen symbolijärjestelmä, joka luo merkityksellistä ja soveltavaa visuaalista kieltä. Projektissa käytetään neljää kuolevaisuuteen liittyvää ​​narratiivia järjestelmän luomisen keinona. Eliksiiri: hengissä pysyminen, elinikäiset tarinat. Ylösnousemus: elämä, kuolema ja uudestisyntyminen, tiede, usko ja fiktio. Sielu: vartalon aineeton osa, joka on ”todellinen minuus”. Perintö: kulttuurinen, geneettinen ja meemit.

 

Sijoitettuna katseen korkeudelle istuttamaan visuaalinen siemen mielen silmään rohkaisemaan vuoropuhelua sekä nostamaan keskustelu kuolemasta ja kuolevaisuudesta pintaan. Memento mori -kuvina kuvat muistuttavat meitä elämään hyvin – miettimään suhdettamme kuolemaan, ja kysymään mitä meille tapahtuu, kun se väistämätön tapahtuma, jota suunnittelemme vähiten, tulee vastaan. Rohkaista vuoropuhelua ja keskustella kuolemasta ja kuolleisuudesta pintaan.

Symbolit on levitetty ympäri Kuopion keskustaa. Löydätkö ne kaikki?

Moth on tutkimusryhmä, joka tutkii graafisen suunnittelun kautta kuolemaan ja elämän loppumisen kokemuksiin liittyvää visuaalista kieltä.

Moth on seurausta norjalaisen opiskelijan kanssa käydystä keskustelusta Utöyan verilöylyn jälkeen. Opiskelija reflektoi sopivien visuaalisten symbolien puuttumista universaalin myötätunnon ilmaisemiseen kuoleman ja surun yhteydessä. Keskustelu herätti innostavia kysymyksiä kuolleisuuden visuaalisista merkitsijöistä ja johti designsuunitelmaan. Tuolloin suurin osa joukkomurhan vastaisesta sosiaalisen median viestinnästä käytti sydänsymbolia, jonka käyttö tuntui riittämättömältä ja korosti kyvyttömyyttämme keskustella kuolemasta yhtä vapaasti kuin keskustelemme rakkaudesta. Kun kohtaamme surua ja murhetta, ymmärryksemme ja suhteemme kuolemaan on visuaalisesti mykistävää, vaikka se yhtäaikaisesti on intiimiä ja kompleksista. Voiko kuoleman visuaalinen symboli ylittää kristillisen ristin perinteiset konventiot, pääkallon kammottaavuuden tai enkelin helppokäyttöisyyden?

MOTH Projects