Minty Donald & Nick Millar (UK): Watermeets Kuopio

Torstai 21.9. ja Perjantai 22.9.
13:00 – n. 14:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
15:00 – n. 16:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
17:00 – n. 18:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta

Kuopio-kuvaa rakentavat voimakkaasti kaupunkia ympäröivät vesistöt. Minty Donald ja Nick Millar ovat kuitenkin kiinnostuneita myös käytännöllisestä ja ei-niin-hohdokkaasta vesi-infrastruktuurista Kuopiossa: ihmisistä, vedenpoistojärjestelmistä ja vesilaitoksista, joissa käsitellään Kuopion juoma-, jäte- ja hulevettä. Watermeets tutkii ja uudelleenajattelee tätä usein huomaamatonta, ihmisten ylläpitämää infrastruktuuria ja sen monimutkaista yhteyttä alueen järviin ja vesireitteihin, joita sen sijaan jatkuvasti hehkutetaan.

Minty ja Nick tulevat viettämään aikaa muutamien Kuopion Veden työntekijöiden kanssa. Taiteilijat seuraavat vesilaitoksen työntekijöiden työskentelyä ja keräävät tietoa näiden ammatillisesta ja henkilökohtaisesta suhteesta veteen. He jäljittävät erityistä hetkeä näiden arkisessa vuorovaikutuksessa veden kanssa ja esinettä, joka liittyy tuohon hetkeen. Nämä esineet muotoillaan jäisiksi miniatyyriesineiksi.

Yleisön osallistuminen

Yleisöä pyydetään tuomaan esitykseen mukanaan pieni vesinäyte heidän jokapäiväisistä rutiineistaan. Tätä varten ilmoittautuneet voivat hakea pienen vesisäiliön festivaalikeskuksestamme. Heidät kutsutaan Mintyn, Nickin ja Kuopion Veden työntekijöiden kanssa vetiselle matkalle halki Kuopion keskustasta Itkonniemen vesilaitokselle ja Lehtoniemen jätevedenpuhdistamolle. Matka huipentuu paikkasidonnaiseen esitysinstallaatioon, jossa erilaiset vedet – jääesineet, yleisön tuomat näytteet – sulavat, yhdistyvät ja häviävät.

Tarjoamme ilmaisen bussikuljetuksen Itkonniemelle ja Lehtoniemelle.


Torstai 21.9.

13:00 – n. 14:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
15:00 – n. 16:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
17:00 – n. 18:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta

Bussikuljetukset päätyvät Itkonniemen vesilaitokselle ja esityksen päätyttyä takaisin kauppatorille.

Perjantai 22.9.

13:00 – n. 14:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
15:00 – n. 16:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta
17:00 – n. 18:30 Lähtö Kuopion kauppatorilta

Bussikuljetuksen päätyvät Lehtoniemen jätevedenpuhdistamolle ja esityksen päätyttyä takaisin kauppatorille.

Kuopion Vesi logo kuva

Minty Donald & Nick Millar (UK): Watermeets Kuopio

Minty Donald & Nick Millar (UK)

Minty Donald ja Nick Millar asuvat ja työskentelevät pääasiassa Skotlannin Glasgowssa. Taiteilijan työn lisäksi Minty luennoi esitystaiteesta Glasgow’n yliopistossa.

Mintyn ja Nickin yhteinen työskentely pyrkii tutkimaan, mitä “inhimillinen” tarkoittaa maailmassa, jonka he ymmärtävät olevan paljon enemmän kuin inhimillinen. Työskentelyssään he yrittävät horjuttaa ihmiskeskeistä rooliaan taiteen tekemisen prosessissa huomioimalla heidän ei-inhimillisten kumppaniensa vaikutuksen. Tämä johtaa usein näennäisesti yksinkertaisiin ja leikkisiin tekoihin, joissa tiedostetaan, että heidän yrityksensä olla enemmän kuin inhimilliisä ovat rajallisia ja paradoksaalisia.

Viimeisen 6 vuoden ajan Mintyn ja Nickyn työ on keskittynyt ihmisten ja veden suhteeseen, erityisesti ihmisten ja jokien tai muiden vesireittien kuten kanaalien tai vedenpoistojärjestelmien suhteeseen. Heidän esityksiä ja installaatioita on nähty Skotlannissa, Kanadassa, Espanjassa, Saksassa ja Australiassa.

Minty Donald & Nick Millar (UK): Watermeets Kuopio

Saapumisohjeet

Kuopion kauppatori