Milla & Pertti Martikainen (FI): Global Flood

Keskiviikko 20.9.
10:00 – 13:00
Torstai 21.9. & Perjantai 22.9.
12:00 – 18:00
Lauantai 23.9.
10.00 – 16.00

Kauppakeskus Aapeli | Kauppakatu 28

Tiedemiesten mukaan vuosi 2016 oli lämpimin aikoihin.
Mitä hitaammin reagoimme ilmastonmuutokseen, sitä enemmän menetämme.
Mitä on tehtävissä?
Miten tehdä näkymätön näkyväksi ja ruumiilliseksi?
Voiko tieteen tuottama tieto saada aikaan riittävän nopeaa poliittista muutosta?
Voiko taiteella vaikuttaa?
Minkälaisia käsitteellisiä työkaluja tarvitsemme, jotta ymmärtäisimme maapallon geofysiologiaa kokonaisuutena?
Miten löytää toivoa musertavien kysymysten tulvan äärellä?

”Olen nuori esitystaiteilija ja isäni on luonnontieteiden emeritusprofessori. Tulemme erilaisista lähtökohdista mutta jaamme samoja huolia maailman tilasta ja sen tulevaisuudesta.

Halusin tehdä yhteistyötä isäni kanssa ja pyysin häntä keksimään idean teokselle ANTI-festivaalille. Hän kehitti meille idean koneesta, joka demonstroisi tulvaa, jonka lähtökohtana on ollut ihmisen toiminnan aiheuttama  ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuksien nousu, mikä johtaa ilmastonmuutokseen ja merenpinnan kohoamiseen.

Veistos on kuin kosmologinen malli, joka kuvaa maapallon geofysiologiaa, tieteellisen Gaian ajatusta, ja sen antroposeenista eli ihmisen aiheuttamaa häiriötä. Rakennamme konetta kesän ajan. Global Flood on dokumentaarinen esitysinstallaatio, joka syntyy tässä prosessissa. “

Milla & Pertti Martikainen (FI): Global Flood

Milla Martikainen (FI)

Milla Alina Martikainen on esitystaiteilija, joka on erikoistunut muun muassa rakenne- ja tilanneveistoon, merkitysten tunnusteluun ja yhteensaattamisen alustamiseen. Hänen viimeisimpiä tutkimuskohteitaan ovat olleet suomalainen metsäkeskustelu, hengissäselviämisen estetiikka, maailmanloppu, hoiva, huoli ja ihmistalouskeskeisen taiteen haasteet sekä sen muutoksen mahdollisuudet ekokriisiin hukkuvalla maapallolla.

 

Pertti J. Martikainen (FI)

Pertti J. Martikainen on biogeokemian emeritusprofessori, joka on erikoistunut pohjoisten maa- ja vesiekosysteemien ja ilmakehän välisen kasvihuonekaasuvirtojen ja kaasuvirroista vastaavien biologisten prosessien tutkimukseen. Viimeisimmät tutkimuskohteet ovat olleet ikirouta-alueilla Venäjän tundralla.

Milla & Pertti Martikainen (FI): Global Flood

Saapumisohjeet

Kauppakeskus Aapeli

Kauppakatu 28