Maria Lucia Cruz Correia (BE): Voice of Nature: The Trial

Torstai 12.9.  18.00

Perjantai 13.9.  17.00

Pohjois-Savon liiton maakuntasali | Sepänkatu 1, Kuopio

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Voice of nature: The Trial on paikkasidonnainen tuomioistuinteos, jossa tutkitaan ympäristörikosta* ja mahdollisuutta tehdä uusi ehdotus oikeusjärjestelmälle.

Teoksessa kokeillaan, miten laki ja oikeus voisivat palvella ekosysteemiä ehdottamalla oikeussalin uudelleenkonfigurointia. Siinä selvitetään vaikeuksia myöntää oikeushenkilön ominaisuutta muille kuin ihmisille, ja vuoren tai joen tekemistä oikeushenkilöksi. Yleisö kutsutaan muuntumisprosessiin fiktiivisten, maagisten ja dokumentaaristen piirien kautta, jotka johdattelevat heitä luonnon edunvalvojiksi.

Kuva: Mark Pozlep.

Jotta voisimme ehdottaa uudenlaista ”tuomiota” palauttavan sopimuksen muodossa, kokeilemme yhdistää elementtejä perinteisestä tuomioistuimesta, korjaavasta oikeudesta ja rituaaleista. Tässä oikeudenkäynnissä ihmiset ja muut kuin ihmiset kokoontuvat löytämään kollektiivisen kielen, joka keskittyy yhteenkuuluvuuteen, intersektionaalisuuteen ja entistämiseen.

Esityksen kesto kaksi tuntia.

* ’Ympäristörikos’ on termi, joka viittaa ekosysteemien vahingoittumisen, tuhoamisen tai hävittämisen rikollisuuteen. Globaalin ilmioön yleisyydestä huolimatta Kansainvälinen rikostuomioistuin ei ole vielä maininnut tätä rikosta Rooman perussäännössä.

Maria Lucia Cruz Correian taiteellinen työ kertoo hänen syvällisestä sitoutumisestaan ympäristökysymyksiin. Hän reagoi aikamme ekologisiin rikoksiin tuomalla yleisön osallistaviin ympäristöihin yhteistyössä tutkijoiden, aktivistien ja asianajajien kanssa. Correian työskentely huomioi nykyaikaisen diskurssin antroposeenista, ilmastonmuutoksesta ja restaurointiprosesseista. Correia ehdottaa osallistavia artikulaatioita luomalla väliaikaisia ​​itsenäisiä alustoja, jotka luovat hetkellisiä häiriöitä ja harmonioita näennäisesti erilaisten tiedonlähteiden, kulttuuriperinteiden, joustavuuden, arvojärjestelmien ja sosiaalisen muutoksen välillä. Vuonna 2017 hän sai Roel Verniers -palkinnon Belgian Theater Festivalilla. Vuodesta 2012 hän on osa Vooruitin kaupunkilaisohjelmaa. Hänen työskentelyään tukee 2020 Network.

www.mluciacruzcorreia.com
www.thevoiceofnature.org