Maria Kärkkäinen (FI): Ota minut syliin

”Monta vuotta sitten, silloin kun olin vielä lapsi, näin usein unta, jossa lensin korkealla, puiden yläpuolella. Kohoten ylöspäin, miltei koskettaen puiden oksia, lentäen sitten lähellä taivasta, katsoen alapuolellani olevia puiden latvoja. Ja sitten taas alaspäin, kiertäen ja kaartaen, ohittaen mitä hienoimpia paikkoja ja maisemia. Kunnes. Putosinkin vain alaspäin, enkä osannutkaan enää lentää. Se minua pelotti ja siihen yleensä heräsin. Silti jokainen kerta mietin sitä riemullista tunnetta kun olin saanut lentää unessa ja pohdin miksi ei muka voisi lentää oikeasti?”

Teoksessa taiteilija toteuttaa projektiin valittujen lasten kanssa valokuvaussession Puijon maisemissa. Teos toteutetaan käyttäen apuna vaijereita, joiden avulla lapsi voi kannatella taiteilijaa ilmassa korkealla maan yläpuolella. Teos taltioidaan videon ja still-kuvien lisäksi myös GoPro-kameroiden avulla, jotka kiinnitetään taiteilijan ja lapsen kypärään.

Teosta voi seurata sekä tapahtumapaikalla että GoPro-kamerakuvan kautta, joka lähetetään myöhemmin ilmoitettavaan osoitteeseen netissä.