Mammalian Diving Reflex (CA): Lasten parturissa

Miten suhtautuisit, jos yhtenä päivänä parturiin kävellessäsi vastassa saksien kanssa olisikin joukko lapsia? Kanadalaisen Mammalian Diving Reflex –ryhmän teos Lasten parturissa on juuri sitä miltä se kuulostaakin – joukko lapsia leikkaamassa hiuksia. Teos alkaa nuorten parturi-kampaajien osalta jo edellisellä viikolla, kun Style in Roomin ammattilaiset opettavat Ala-Pyörön 4.-luokkalaisia leikkaamaan hiuksia. Festivaaliviikolla nämä uunituoreet ammattilaiset tarjoavat ilmaisia hiustenleikkauksia Style in Room –parturi-kampaamon tiloissa.

Ajanvaraukset hiustenleikkaukseen ennakkoon osoitteesta production@antifestival.com tai puh. 050 409 8519. Festivaaliviikolla ajanvaraukset myös festivaalikeskuksesta Sokos Hotelli Puijonsarven aulasta, teoksen aikana ainoastaan paikan päältä.

Lasten parturissa –teos kytkeytyy leikkisästi lasten kansalaisoikeuksiin. Se kutsuu huomioimaan lapset luovina ja pätevinä yksilöinä, joiden esteettisiin valintoihin voi luottaa. Teos haastaa yleisön ja katsojat kyseenalaistamaan turhamaisuutensa, luopumaan kontrollista ja luottamaan siihen, että kymmenvuotias on tarpeeksi kykenevä ja vastuuntuntoinen toimimaan terävien hiussaksien kanssa. Ajatus siitä, että lapsille annetaan mahdollisuus leikata hiuksiamme, vaatii samanlaista uskoa, rohkeutta ja ymmärrystä kuin se, että annettaisiin lapsille laajemmat kansalaisoikeudet.

Mammalian Diving Reflex (CA)

Mammalian Diving Reflex on vuonna 1993 perustettu ryhmä, joka tuottaa teatteria, installaatioita, videotaidetta, visuaalisia taideteoksia ja tutkimuksia. Mammalian Diving Reflexin työ on monipuolista ja elinvoimaista. Se tuo esiin taiteen sosiaalisen vastuun ja edistää vuoropuhelua yleisön jäsenten kesken, yleisön ja materiaalin kesken sekä yleisön ja esiintyjien kesken. Ryhmä purkaa ihmisten välisiä esteitä heidän iästään, kulttuurisista, taloudellisista ja sosiaalisista taustoistaan riippumatta. Ryhmän tavoitteena on yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa uusin ja epätavallisin keinoin sekä luoda lumoavia ja haastavia teoksia, jotka saavat ihmiset puhumaan, ajattelemaan ja tuntemaan.

Teoksen vierailua ANTI-festivaalilla on tukenut Ontarion Arts Councilin kansallisen ja kansainvälisen kiertuetoiminnan ohjelma.

www.mammalian.ca