Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Tiistai 25.9. – Perjantai 28.9. 11.00 – 17.00
Lauantai 29.9. 10.00 – 16.00
Kuopion kaupungintalon puisto | Tulliportinkatu 31

Älykkäiden keinulautojen kenttä

Hulluttele turvallisesti keinulaudan kyydissä sillä välin, kun demokratiamme huojuu kohti entistä vaarallisempaa farssia. Nauttiessasi harvinaisesta tilaisuudesta keinua, puhua ja kuunnella, muista että Pivot on ohjelmoitu huomioimaan kaikki sanat, jotka se kuulee. Interaktiiviset, älykkäät keinut kuuntelevat, kun keinujat kohtaavat ja keskustelevat.Teos kysyy kärsivällisyyttä itseään ja kanssaihmisiä kohtaan. Nyky-yhteiskunnassa on yhä vähemmän mahdollisuuksia ratkaista erimielisyytemme rauhanomaisen dialogin kautta. Pivot kuitenkin toivoo, että keinuissa käytävät keskustelumme voivat vahvistaa myötätuntoa välillämme.

Pivot-jättikeinut kutsuvat sinut pysähtymään ja leikkimään – ja sitten pyytävät sinua miettimään syvällisemmin tekoja, joilla sinäkin päivittäin osallistut monimutkaisen maailmamme luomiseen. Mitä julkiset tilat tulevaisuudessa ovat, kun vallanpitäjät vaikuttavat kiristävän vastakkainasetteluja sen sijaan, että ruokkisivat luottamusta ja monimuotoisia yhteisöjä? Miten varmistamme, että kulttuurierojen luomista jännitteistä syntyisi jotain rakentavaa eikä hajottavaa? Miten löytää se kuuluisa tasapaino?

Kolme Pivot-keinua pystytetään Kuopion kaupungintalon puistoon ja teos on siten myös kaupungin päättäjien ja
muiden kuopiolaisten kohtaamispaikka!

Keinu kaupungin johdon kanssa!

Tiistai 25.9. 11.00-12.00 Apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen
Keskiviikko 26.9. 12.00 – 13.00 Apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen
Torstai 27.9. 13.00 – 14.00 Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas
Perjantai 28.9. 11.30 – 12.30 Markkinointijohtaja Kirsi Soininen

www.pivot.center

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Saapumisohjeet

Kuopion kaupungintalon puisto:

 

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Työryhmä

Taiteilijat: Madeleine Flynn and Tim Humphrey

Yhteistyökumppanit teknisessä suunnittelussa: Sue Fenton Software: Mick Byrne &
We Make Apps Audio consultant: Jim Atkins

Tekninen päällikkö: Bosco

Keinulautojen rakennus: Additive

Tuottaja: Emily O'Brien

 

Pivot on Melbourne Fringen tilausteos, jota ovat tukeneet Federation Square ja Melbournen kaupunki sekä
 Australian valtion Australia Council for the Arts.

 

aca_logo_horizontal_grey_large-54321dfaba4dd

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU)

Madeleine Flynn ja Tim Humphrey ovat Australian johtavia nykytaiteilijoita, jotka luovat odottamattomia tilanteita kuuntelemisen ympärille. Heidät on palkittu pitkänlinjan kollektiivisesta työskentelytavastaan. Heidän työskentelyään ohjaa uteliaisuus, kyseenalaistaminen ja kuunteleminen ihmiskulttuurissa. He pyrkivät kehittämään ja luomaan prosesseja sekä yleisöjä julkisten ja osallistavien interventioiden kautta, ja hyödyntävät työskentelyssään laajoja paikallisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä suhteitaan. Vuonna 2017, heidän työnsä palkittiin arvostetulla Australia Council Award for Emerging and Experimental Artforms -palkinnolla.

Heidän töitään on tilattu ja esitetty ympäri maailmaa, esimerkiksi näillä tunnetuilla nykytaiteen areenoilla: Theater Der Welt (Saksa), Brighton Festival, Sonica Festival (Glasgow, Iso-Britannia), Asian Arts Theater (Gwangju), Incheon Art Platform (Soul), Sydney Festival, Melbourne Festival ja AsiaTopa (Melbourne), Kennedy Center (Washington, Yhdysvallat).
 
Heidän viimeisimpiä kiinnostuksenkohteitaan ovat olemassaoloa koskeva riski, keinoäly julkisessa tilassa ja sosiaalisesti sitoutuneet julkisen taiteen interventiot.

www.madeleineandtim.net
www.themegaphoneproject.com
 and at http://themegaphoneproject.com