Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Megafoni-projekti

Megafoni-projekti on interaktiivinen ääni-installaatio, jossa 25 kirkkaanpunaista megafonia luovat illuusion lapsuuden peltipurkki-puhelimien ihmeestä. Teoksessa taiteilijat ja yleisö luovat yhdessä megafonien avulla äänimaailmoja, joissa kunkin oma ääni vaikuttaa kaikkiin muihin. Teos antaa yleisölle kokemuksen siitä, kuinka on mahdollista löytää oman äänensä ollen samalla osa suurempaa äänimaailmaa.

Megafoni-projekti on nauttinut ilmiömäisestä suosiosta Australiassa viimeisen kolmen vuoden ajan. Teos on viimeksi matkannut The Works -festivaalilla Hobartissa ja Sydney Festivaalilla Australiassa, International Performing Arts for Youth (IPAY) tapahtumassa Philadelphiassa ja LEAF-festivaalilla Ashevillessä, Pohjois-Carolinassa. Teoksen on nyt kokenut arviolta 90 000 eri ikäistä ihmistä.

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU)

Madeleine Flynn ja Tim Humphrey ovat vuodesta 1993 yhdessä työskennellyt australialainen taidekollektiivi. Äänen ja musiikin kanssa töitä tekevä pari yhdistää ihmisen kuuntelukokemuksen teollisuuden, yhteisöjen ja paikkojen vuorovaikutukseen. Heidän vahva yhteistyöhön perustuva työskentelynsä yhdistää nykyaikaisen performanssitaiteen paikkasidonnaiseen lähestymiseen. Vuonna 2012 heidät palkittiin Australian National AMC-APRA:n toimesta kokeellisen musiikin saralla.

www.madeleineandtim.net

www.themegaphoneproject.com