Liz Rosenfeld (US/DE): I live in house with a door

I live in a house with a door on esitys, jossa Liz Rosenfeld tutkii lihaa kruisailu-narratiivin, eroottisen potentiaalin, tulevaisuuden ympäristöjen ja diskursiivisen ajan materiaalina. Rosenfeldin suhde metaforan käsitteeseen on kriittinen: Rosenfeld työskentelee ja tutkii lihaa materiaalina ja autonomian ja rytmisyyden mahdollistajana. Hengityksen ja lihan tanssi huipentuu esityksessä scifi-tekstiin, jossa Rosenfeld on osa eroottista kruisailukohtausta näkymättömän Shimmer-nimisen kaasun kanssa. Shimmer vaikuttaa Rosenfeldin kehosuhteeseen fyysisesti ja emotionaalisesti, ja asettaa lihallisuuden ympäristötuhon, queerin seksuaalisuuden ja aukkojen potentiaalin kysymysten keskiöön. Rosenfeldin duetto oman lihansa kanssa päätyy ehdottamaan, kuinka ei-binääri voisi ylittää sukupuolen merkit ja kuinka lihan materiaalinen runsaus, ruumiillinen kapina, saa ravintonsa radikaalista eroottisten ja läheisten ihmissuhteiden potentiaalista. Teoksen nimi on lainaus T Fleischmannin kirjasta ”Time is a thing a body moves through”.

Liz Rosenfeld (US/DE)

Liz Rosenfeld on Berliinissä asuva monialainen taiteilija ja kouluttaja, joka työskentelee elokuvan, esitysten ja kokeellisen diskursiivisen kirjoittamispraktiikan parissa. Liz tutkii emotionaalisten ja poliittisten ekologioiden sekä kruisailu-metodologioiden kestävyyttä, ja menneen/tulevan historioita muistin queeriyttämisen näkökulmasta. Lizin praktiikka liikkuvan kuvan ja performanssien parissa tarkastelee lihaa ei-binäärisenä materiaalina, jonka kanssa tehdä yhteistyötä. Töissään hän keskittyy runsauden ja liiallisuuden fyysisyyteen, ja näkee nämä mahdollisuutena käsitellä tilankäytön vastuun ja etuoikeuden kysymyksiä. Henkilökohtaisuudesta poiketen Lizin kirjoittaminen perustuu ristiriitaisiin kysymyksiin siitä, kuinka queer-ontologiat juurtuvat moninaisiin tekopyhiin haluihin.

Liz valmistui School of the Art Institute of Chicagosta vuonna 2005 (esitystaiteen MFA-tutkinto), minkä jälkeen hän suoritti maisteritutkinnon New Yorkin yliopiston The Department of Performance Studiesista vuonna 2007. Liz oli vuonna 2017 Goethe-Instituutin residenssitaiteilija LUX Moving Imagessa. Lizin elokuvia esittävät Video Data Bank ja LUX Moving Image. Lizin elokuvia ja esityksiä on esitetty myös useissa kansainvälisissä museoissa ja tapahtumataloissa, mukaan lukien 2022 Berlinale International Film Festival, Berlinische Galerie, Mapa Teatro, Sophiensæle, The Hebbel am Ufer Theatre, The Gorki Theatre, Arts Admin, Galerie Emanuel Layr, The Tate Modern, The Hammer Museo, Leslie Lohman -museo, Barbican Centre, CAC-Glasgow, Tramway, Stedelijk-museo, C/O-galleria ja Deutsches Historisches Museum.

Photo: Christa Holka.