Lara Thoms/Aphids (AU): The Director

Tiistai 10.9.  18.00

Keskiviikko 11.9.  18.00

Torstai 12.9.  16.00

Alavan palvelukeskus | Siikaniemenkatu 4, Kuopio
Esteetön pääsy

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

The Directorin päähenkilöinä ovat hautausurakoitsija Scott Turnbull ja taiteilija Lara Thoms (Aphids). Esityksessään Lara ja Scott paljastavat ja laajentavat kuoleman kanssa ja hautausurakointialalla työskentelyyn liittyviä elementtejä ja käsitystä siitä, mitä tapahtuu lähtömme jälkeen.

Esityksessä kaikki on sallittua: krematorion tuoksut, ruumishuoneen työvälineet, hautajaiskappelissa olevat eläimet. Aikana, jolloin kuoleminen on miljoonabisnes ja hautajaiset järjestetään nopeasti, kuolema vaikuttaa kalliilta drive-in aterialta.

Kuva: Bryony Jackson

Teoksessaan Lara ja Scott tuovat kuoleman lähelle yleisöä ja poistavat sen ympärillä olevaa mystisyyttä. Piikikäs ja hauska esitys tasapainoilee todellisuuden, leikkisyyden ja kuoleman traagisten elementtien ympärillä taiteilijoiden vuoropuhelun avulla.

”Uskon, että taiteilijoilla on taito herättää käsitteellisesti ymmärrystä kuoleman ja kuolemisen ympärille. Esitys paneutuu yksityiskohtaisesti siihen mitä suljettujen ovien takana tapahtuu kuoleman jälkeen, tarkoituksenaan saada tapahtumat paremmin hallintaan.” – Lara Thoms

Esityksen kesto: 70 minuuttia.

Kuva: Bryony Jackson

Taiteilija Lara Thoms on queer -taiteilija, joka on kiinnostunut yhteiskunnallisesta, paikkasidonnaisesta ja osallistavasta nyky- ja esitystaiteesta. Tärkeitä elementtejä hänen työskentelyssään ovat politiikka, vaihtuvuus ja vuoropuhelu. Lara on mukana artisti kollektiivissa Field Theory:ssa ja on yksi tämän hetken Aphids:n taiteellisista johtajista. Tällä hetkellä Lara asuu New Yorkissa.

Esitys tuotetaan yhteistyössä Aphidsin kanssa ja on Australia Council for the Artsin tukema.