Kuoleman kahvila – kahvia, kakkua ja keskustelua kuolemasta

Keskiviikko 14.8. 17.00-19.00

Keskiviikko 11.9. 17.00-19.00

Keskiviikko 16.10. 17.00-19.00

Kukka- ja hautauspalvelu Rosanna | Vuorikatu 25, Kuopio

Tervetuloa keskustelemaan elävästi kuolemasta! Kuoleman kahvilassa kokoonnutaan yhteen juomaan kahvia, syömään kakkua ja keskustelemaan avoimesti kuolemasta turvallisessa, rennossa ja viihtyisässä, toisia kunnioittavassa ilmapiirissä. Kyseessä on keskusteluryhmä, ei suru- tai terapiaryhmä.

Kahvilassa voit jakaa omia ajatuksiasi, tunteitasi ja tarinoitasi kuolemasta ja kuolemisesta ja kuulla muiden näkemyksiä. Voit ottaa osaa keskusteluun tai vain kuunnella muita. Voit tulla yksin tai läheisten kanssa, miten sinusta parhaalle tuntuu.

Kahvilan ideana on tehdä kuolemasta puhumisesta helpompaa ja luonnollisempaa nyky-yhteiskunnassa. Suomalaisessa kulttuurissa kuolema on aihe, josta puhuminen on tabu. Kuitenkin kuolema koskee ja koskettaa meistä jokaista. Lisäämällä tietoisuutta kuolemasta autetaan ihmisiä ottamaan kaikki irti rajallisesta elämästään. Keskustelun aihetta ja kulkua ei ole ennalta määritelty, vaan aihe muotoutuu osallistujien mukaan kyseisessä hetkessä.

ANTI-festivaali järjestää Kuoleman kahvilan yhteistyössä Kukka- ja hautauspalvelu Rosannan kanssa. Kahvilassa fasilitaattoreina toimivat Rosannan Arni ja Sanna Hiltunen. Kuoleman Kahvilan kalusteet lainaa Sisustuskorjaamo – Sisustussuunnittelu & Myyntistailaus. Kuoleman kahvila on osa vuoden 2019 kuolemateemaista ANTI-festivaalia.

Kuoleman kahvila perustuu kansainväliseen Death Cafe- konseptiin, jonka perustaja on Jon Underwood. Hän perusti kahvilan Bernard Crettazin idean pohjalta.  Kahviloita on järjestetty vuodesta 2011 ympäri maailman, muutaman kerran myös Suomessa.

Kuoleman kahvila on ilmainen ja avoin kaikille. Keskustelukielenä on suomi. Tilaisuuteen mahtuu 20 henkeä. Ilmoittaudu ennakkoon: production@antifestival.com.

 

Kuoleman kahvila – kahvia, kakkua ja keskustelua kuolemasta

Saapumisohjeet