Jukka Huitila (FI): Isä, isi, isukki, iskä, faija ja fatsi, poika ja pyhä perhe

Videoteos esittää kokemuksia lapsuudesta ja isänä olemisesta. Valotuksia ja varjokuvia kasvamisesta, vähän niin kuin avais salaa jonkun toisen perhealbumin tai näkis kerrostalon arkea seinien läpi. Miten valontekijä vastaa valolla oman pojan kysymyksiin. Voiko valolla vastata edes omiin kysymyksiin?

”Sirkuspyörä! Ykspyöräinen. Ei se ole sirkuspyörä. Voi sitä kyllä sanoa sirkuspyöräksi. No eihän siinä ole edes mitään erikoista. Miten niin? No sirkuspyörissä on isommat pyörät. Aha mut oikeastaan ykspyörän sirkusmaine ei lähde sirkuksesta vaan siitä että sen ajaminen on vaikeampaa kuin kakspyöräsellä ajaminen. Se huvitti niitä jotka ei osannu ajaa ykspyöräisellä”

Jukka Huitila (FI)

Teatteritieteen maisteri Jukka Huitila on tehnyt valo-, ääni, ja videosuunnittelijana teoksia julkisiin tiloihin, tapahtumiin ja esittävän taiteen projekteihin. Hänen töilleen tunnusomaista on videokuvan ja valosuunnittelun saumaton yhdistyminen. Visualisointien ja esitystaiteen välimaastossa toteutuva työ sisältää skaalan marginaalitasolta massiivisiin toteutuksiin. Kuopiossa Huitila elävöittää valon ja videon keinoin yhden keskustan rakennuksista.