John Court (FI/UK) & Mark Harvey (NZ): Drop Kick

Perjantai 28.9. 10.00 – 16.00
Snellmanin puisto

Lauantai 29.9. 10.00 – 16.00
Kuopion torialue

Drop Kick on sarja pitkäkestoisia ja kestävyyttä koettelevia tekoja, joita taiteilijat John Court ja Mark Harvey esittävät yhdessä paikallisten osallistujien kanssa työpajoissa valmistettujen veistosten kanssa. Työpajan osallistujat tutkivat pelin ja leikkisyyden ideoita vapaan assosioinnin kautta kehittäessään näitä suuria esineitä. Court ja Harvey ottavat esityksissään osaa leikkiin.
Esitykset ovat Courtille ja Harveylle fyysisiä suorituksia, joita tuottelias pakkomielteisyys ajaa eteenpäin. Työpajoissa tuotetaan kaksi suurta esinettä, mutta taiteilijat esiintyvät kahdestaan yhden esineen  kanssa kerrallaan. Esineet tehdään kierrätysmateriaaleista ja rakennustarvikkeista; puusta, metallista ja paperista.

Teoksen nimi, Drop Kick viittaa rugbyssa käytettävään pelistrategiaan ja yhtä aikaa tekoon tai eleeseen, jota käytetään Uudessa-Seelannissa pallonkaltaisilla esineillä leikittäessä. Se voi myös olla metafora virheen tekemiselle. Court ja Harvey ovatkin kiinnostuneita siitä, miten esineet ja niihin liittyvät esitykset voidaan nähdä limittyvän virheen käsitteeseen.

Drop Kick osa projektia, jossa John Court ja Mark Harvey työskentelevät esineiden kanssa kehittääkseen esityksiä. Viime aikoina he ovat esiintyneet myös muualla Euroopassa ja Uudessa-Seelannissa.

John Court (FI/UK) & Mark Harvey (NZ): Drop Kick

Saapumisohjeet

 

John Court (FI/UK) & Mark Harvey (NZ): Drop Kick

John Court (FI/UK)

Lontoossa syntynyt ja Suomessa asuva John Court tutkii taiteellisessa työssään oman kehonsa fyysisia ja psykologisia rajoja. Esityksissään hän lähestyy tiettyjä henkilökohtaisia kokemuksiaan lapsuudesta nykyaikaan. Hänen työnsä on valloittanut yleisöjä ympäri maailmaa ja hän on esiintynyt muun muassa seuraavissa tapahtumissa:  UP-ON Live Art festival (Chengdu, Kiina, 2017), SIGNAL Festivalin (Brysseli, Belgia, 2017), Beijing Live (Kiina, 2016), Viva! Art Action festival (Montreal, Kanada, 2015), 7a*11d (Toronto, Kanada), DigitaLive (Guangzhou, Kiina, 2014), SpaceX Gallery (Exeter, Iso-Britannia, 2012), Guangzhou Live Art Festival (Kiina, 2010), ANTI - Contemporary Art Festival (Kuopio, 2010), Venice Biennale (Venetsia, Italia, 2005) ja Liverpool Biennial (Iso-Britannia, 2004). Court on valmistunut Lontoon Camberwellin taidekoulusta vuonna 1994 sekä Norwichin taiteen ja muotoilun koulusta vuonna 1997, pääaineenaan veistostaide.

Mark Harvey (NZ)

Mark Harvey on Pākehā/Māori-taustainen,Aoterossa/New Zealandissä työskentelevä taiteilija, jonka työssä yhdistyvät monenlaiset lähestymistavat kuva-, esitys- ja videotaiteeseen. Hän käsittelee usein työssään tuotteliaan idiotian, kestävyyden, keston, sosiaalipsykologian, sosiaalisen oikeiden, politiikan, ilmastonmuutoksen ja ekologian sekä sosiaaliekologian kysymyksiä.
 
Hän on esiintynyt monenlaisissa kansainvälisissä konteksteissa, joista esimerkkeinä 55th Biennale for Visual Arts (2013), New Zealand International Festival of the Arts/City Gallery (2012), New Performance Turku Festival (2014, 2016), Te Tuhi Gallery (Auckland, Uusi-Seelanti, 2012, 2014, 2016), Trondheim Kunstmuseum (Norja, 2012), Hitparaden/Live Art DK (Kööpenhamina, 2014), Laznia Contemporary Art Centre (Gdansk, Puola, 2016), Te Uru Gallery (Auckland, Uusi-Seelanti, 2016, 2017), Anna Leon Owens Gallery (Halifax, Kanada, 2018) ja Physics Room (Christchurch, Uusi-Seelanti, 2002, 2017-2018). Harveylla on taiteen ja muotoilun tohtorin tutkinto ja hän on vanhempi luennoitsija Aucklandin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.