Joel Cahen (UK): Wet Sounds

Vedenalainen kuuntelukokemus Kuopion uimahallissa!

Wet Sounds -teoksessa uima-allas muutetaan live-musiikkia resonoivaksi tilaksi. Ääni matkustaa 4,5 kertaa nopeammin vedessä kuin ilmassa, ja se hahmotetaan luiden ja sisäkorvan kautta. Veden alla ääni on selkeä, välitön ja intiimi. Vedenpinta on raja kahden erilaisen kuuntelukokemuksen ja äänimaailman välillä. Mitä syvemmälle sukellat, sitä rikkaamman äänimaailman kohtaat. Voit myös kellua ja upottaa vain pääsi pinnan alle!

Wet Sounds on auki klo 11.00-16.00. Klo 11.30, 14.00 ja 15.00 Joel Cahen soittaa elektro-akustisen live-esityksen, joka on suunniteltu erityisesti vedenalaista kuuntelukokemusta varten. Koko päivän ajan voi kokea “kuuntelugalleria”-sessioita.

Cahen on kuratoinut “kuuntelugalleriat” yhteystyössä kansainvälisen äänitaiteilijajoukon kanssa kolmen eri teeman alla: vesi, äänielokuva ja kääntöpuoli. Mukana ovat olleet muun muassa Hildegard Westerkamp, John Wynne, Slavek Kwi ja Tomoko Sauvage. Näiden taiteilijoiden musiikkia kuullaan päivän mittaan.

Teokseen on vapaa pääsy, mutta uimahallimaksu on 4,00-5,70€. Ota uima-asu ja pyyhe mukaan ja hyppää altaaseen!

Joel Cahen (UK)

Joel Cahen on Lontoossa asuva taiteilija, joka tulee äänisuunnittelun, näyttämömusiikin, elokuvatuotantojen ja uuden mediataiteen maailmoista. Tällä hetkellä hän on erityisen kiinnostunut äänen voimasta erilaisissa, fyysisissä, kulttuurisissa tai kehollisissa tiloissa. Vuodesta 2008 Cahen on esiintynyt ympäri maailmaa Wet Sounds -teoksellaan. Cahenin työtä on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja muilla foorumeilla, kuten AV Festivalilla, Helsingin Juhlaviikoilla ja The Royal Neurological Hospital -sairaalassa.

www.wetsounds.co.uk