J. A. Juvani (FI): Tanatologia

Tiistai 10.9.  7.00-18.00

Keskiviikko 11.9.  7.00-18.00

Torstai 12.9.  7.00-18.00

Perjantai 13.9.  7.00-18.00

Lauantai 14.9.  10.00-15.00

Itä-Suomen yliopisto, Snellmania-rakennuksen aula | Yliopistonranta 1, Kuopio
Esteetön pääsy

Tämä on minun kirjani kuolleista. Asiat, jotka olen hahmottanut tähän mennessä. Pidin etäisyyttä siihen kirjoittamalla englanniksi äidinkieleni suomen sijaan. Se on auttanut minua tutkimaan tätä aihetta perusteellisemmin. Englanninkielinen kirjoittaminen on ollut työkalu tutkimiseen kuin alun perin halusin. Elämä on kova oppitunti. Ei ole epäilystäkään siitä. Toivon, että löydät saman lohdutuksen tyhjyydestä, joka minä olen löytänyt. Tyhjyys ei ole oikeastaan ​​ole yhtään huono. Ainakaan minun kokemukseni siitä ei ole.

Tämä on ollut aikamoinen matka. Joskus olen tuntenut olevani astronautti, joka kelluu avaruudessa ja yrittää ymmärtää, mistä kaikessa on kyse, ja pitää yhtä aikaa silmällä avaruusalustaan, jotta ei olisi liian kaukana turvallisuudesta.

Kuva: J. A. Juvani.

Kuoleman tutkiminen on kuin valkoisen paperin katselu veden alla. Näet vain veden varjot, mutta siellä ei ole mitään. Tanatologia on lopulta juuri se. Heijastelee elämää ei-mihinkään. Koska kaikki, mikä on, on elämä ja kaikki, mikä ei ole, on kuolema.

Kuolema ei ole jotain mitä voimme tietää, mutta joka tapauksessa se on määränpäämme.

Tanatologia on kirja ja paikkasidonnainen katoava installaatio, joka on tehty mustien penkkien päälle kasatuista kirjakasoista. Lopulta penkit jäävät tyhjiksi ja vapaaseen käyttöön.

Voit ottaa kirjan installaatiosta mukaasi.

Kuva: J. A. Juvani.

J. A. Juvani (s. 1988) on lappilainen kuvataiteilija, jonka pääasiallisia työvälineitä ovat video, valokuva, kuvanveisto ja teksti. Lapsena hänen idolinsa oli Pienen merenneidon Ursula.

J. A. Juvanin työskentelyn ytimessä on aiheita kuten queer, feminismi, kuolema, himo, runous, rakkaus, viha, stereotypiat, loppuun kuluneet kliseet ja yleinen sekoilu. Hän työskentelee videon, valokuvan, äänen, objektien ja tekstin parissa, joista kaikissa on löydettävissä performanssitaiteen ominaisuuksia.

Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä.

jajuvani.wordpress.com