Iva Supic Jankovic (HR): Public space my ass

Kroatialainen taiteilija Iva Supic Jankovic tarjoaa meille tekstinsä ‘Public Space My Ass’ ANTI-festivaalin 2010 festaripaidan muodossa. Meille paikkasidonnaisia teoksia julkisissa tiloissa tuottavana festivaalina Ivan interventio on sekä käsitteellisesti tarkkanäköinen että aidosti hauska. Iva itse näkee teoksen ‘kritiikkinä nykytaiteen teorioissa käytetyille määritelmille, jotka pyrkivät määrittelemään taidetta sen muodon perusteella ja täten laajentamisen sijaan kaventamaan sen ydinajatusta’.

Iva kirjoittaa käsin 300 T-paitaan ‘Public space my ass’ -kannanoton. Festivaalin aikana 300 kpl rajoitettu erä on saatavilla festivaalikeskuksesta Kummisedän aitasta. Paidan hinta on 15 €.

Iva Supic Jankovic (HR)

Nykyään Amsterdamissa ja Belgradissa työskentelevä Iva Supic‡ Jankovic on lähtöisin Zagrebista. Hän on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa ja toiminut residenssitaiteilijana Chinese European Arts Centressä, Kiinan Xiamenissa.

”Taiteilijana tunnen, että minun täytyisi vastustaa erityisesti taidemaailmassa kaikkia määrättyjä tai pakotettuja järjestelmiä. Taiteenharjoittamiseni liittyy nuoren, vielä löytämättömän artistin ongelmiin, riittämättömyyteen taidemaailmassa, geopolitiikkaan pakotettuna ei-valkoisten ja ei-länsimaisten muotipolitiikkana, sekä aineellisuuden kysymykseen materiaalisessa ja materialistisessa taiteessa. Työni perustuvat enimmäkseen tekstiin.”

www.ivasupicjankovic.com