Instant Dissidence (UK): Dancing With Strangers: From Calais to Finland

Perjantai 22.9. & Lauantai 23.9.
11:00 – 17:00 Kuopio kauppatori

Kadulla on nainen, jonka T-paidassa lukee: ”Tanssi kanssani”. Nainen ottaa sinut avosylin vastaan, hyväksytkö kutsun?

Ennen kuin Ranskan Calais’n pakolaisleiri purettiin lokakuussa 2016, Rita Marcalo vieraili ”viidakkona” tunnetussa leirissä, jossa tuhannet pakolaiset elivät vaarallisissa olosuhteissa. Hän keskusteli ja tanssi pakolaisten kanssa – toivoen, että he lopulta tanssivat yhdessä Iso-Britanniassa. Näistä kohtaamisista syntyi voimakkaita duettoja, joita  hän esittää nyt yhdessä ohikulkijoiden kanssa Kuopion torilla. Jokainen tanssi on toivon ele ja yhteys, jonka sinä täytät.

www.dwsfromcalaistoengland.tumblr.com

Instant Dissidence (UK): Dancing With Strangers: From Calais to Finland

Instant Dissidence (UK)

Instant Dissidence on isobritannialainen ryhmä, jota ohjaa Rita Marcalo. Ryhmä on Marcalon tapa tuoda yhteen erilaisista lähtökohdista työskenteleviä taiteilijoita, jotka toteuttavat yhdessä taide-elämyksiä.

Marcalon praktiikka perustuu tanssiin ja koreografiaan, mutta lopulta hän on enemmän kiinnostunut välittämään konsepteja kuin pidättäytymään tietyssä taidemuodossa. Niinpä hän alkoi työskennellä monialaisten projektien parissa ja nykyään hän ratkaisee luovia haasteita yhdessä elämän eri alueilta tulevien ihmisten kanssa.

Instant Dissidence on myös sosiaalinen harjoite, jossa ryhmä korostaa, että tanssi voi toimia yhteiskunnallisena promoottorina. Ryhmän jäsenet kutsuvatkin itseään ”artivisteiksi”, jotka uskovat taiteen ja yhteiskunnallisen tietoisuuden yhdistämiseen.

Instant Dissidence (UK): Dancing With Strangers: From Calais to Finland

Saapumisoheet

Kuopion kauppatori