Future Divercities: Artist Lab

23.-30.10.2016

ANTI Prize Weekendin alla ja sen aikana ANTI-festivaali toteuttaa kokeellisen ”Lab”-taiteilijaresidenssin osana Future DiverCities -hanketta. Lab on ensimmäisen 19 tulevan taiteilijaresidenssin joukossa; se testaa ja kehittää käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Neljä media-, ääni-, kaupunki- ja yhteisötaiteen edustajaa kokoontuu Kuopioon yhteiselle työskentelyjaksolle. Taiteilijat tulevat työskentelemään monitaiteellisista näkökulmista ja vuorovaikutuksessa toistensa ja ympäristönsä kanssa. Työskentelyjakson tuloksia jaetaan eri muodoissa ANTI Prize Weekendin aikana. Lab tuottaa pop-up-ohjelmaa, josta tiedotamme verkkosivuillamme ja somessa tapahtuman aikana!

Lab-residenssin toimintaa fasilitoi The Map Consortium (UK) -kollektiivi yhteistyössä ANTI-festivaalin kanssa.

anti-16-lab-02
Map Consortium ja Lab-taiteilijat ovat tutustumassa toisiinsa, hankkeeseen ja Kuopion kaupunkiin. Kuva: Pekka Mäkinen

Lab-taiteilijat

Anniina Aunola (FI)
Antye Greie-Ripatti (DE/FI)
HC Gilje (NO)
The Constitute / Jens Beyer (DE)

Future Divercities: Artist Lab

Future DiverCities – Creativity in an Urban Context

Future DiverCities on 9 eurooppalaisen taide- ja kulttuuritoimijan innovatiivinen yhteistyöhanke. Hanke on valittu osaksi Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelmaa. Nelivuotinen hanke alkoi kesällä 2016. Hankkeen ytimessä ovat urbaani kaupunkitila ja sen moniäänisyys ja -kulttuurisuus, taide ja taiteilijoiden työ digitaalisella aikakaudella. Tavoitteena on kehittää uusia, digitaalisia ratkaisuja taiteen levitykseen. Esittelemme hanketta lisää ANTI Prize Weekend -tapahtuman aikana!