Eva Weaver (DE/UK): Red Crossing

Eva Weaver ylittää Rönön siltaa edestakaisin punoen punaista lankaa sen reunoille, Tämä luo selvän punaisen maton ja muuttaa sillan hetkelliseksi veistokseksi.

Red Crossing on ajaltaan rajallinen performanssi-interventio, joka saa vaikutteita shamanistisista piirteistä ja yhteyden teemasta, sillan luomasta fyysisestä yhteydestä sekä ylittämisen ja kahden välillä olemisen vertauskuvallisesta tilasta. Red Crossing virvoittaa ja yhdistää ympäristöä. Se viittaa elämännesteeseen, parantumiseen ja elämän “punaiseen lankaan”.

Eva Weaver (DE/UK)

Alun perin saksalainen, nykyään Iso-Britannissa asuva Eva Weaver on työskennellyt performanssin parissa vuodesta 2000. Hänen ajalliset työnsä ovat vaistonvaraisia ja monikerroksisia. Ne ovat voimakkaan visuaalisia ja käsittelevät monikulttuurista identiteettiä ja kuulumista jonnekin. Weaver on luonut teoksia näyteikkunoihin, kävelykaduille, aukioille, tanssipaikoille, kirkkoihin ja teattereihin. Weaverilla on performanssin maisterintutkinto Queen Maryn yliopistosta Lontoosta ja hänen teoksiaan on ollut laajalti esillä eri puolilla Iso-Britanniaa mm. National Review of Live Artissa, East End Collaborationsissa, Tractissa, Arnolfinissa ja OMSK:issa.

Eva Weaverin tukijoita ovat Basement Arts Productions South East, Brightonissa ja Arts Council South East.

www.evaweaver.com