Eungyung Kim (US/KR/FI) & Shoji Kato (JP/ FI): Island aspired

Seuraavan 15 vuoden aikana Kuopioon kasvaa uusi, noin 14 000 asukkaan asuinalue. Saaristokaupunki rakentuu Kallaveden läheisyyteen ja Kuopion asuntotoimi toivookin, että ’se toteuttaa meidän monien unelman omasta kodista lähellä kaupungin keskustaa, luonnon läheisyydessä, järven rannalla’. Heinäkuussa taiteilijat Eungyung Kim ja Shoji Kato selvittävät Saaristokaupungin asukkaiden henkilökohtaisia haaveita koskien uutta kaupunginosaa; mitä toivoisit tämän saariston, järven ja paikan tuovan elämääsi? Vastaukset kirjataan tekstipohjaiseen installaatioon, joka rakennetaan Palosaareen Saaristokadun varrelle. Yksittäisten asukkaiden unelmista tulee osa julkista maisemaa.

Island Aspired julkistetaan 12.7. ja teos on esillä koko kesän ANTI-festivaalin päättymiseen saakka 3.10.2010.

Eungyung Kim (US/KR/FI) & Shoji Kato (JP/ FI)

Kuvataiteilijat Eungyung Kim ja Shoji Kato ovat työskennelleet itsenäisinä taiteilijoina Yhdysvalloissa, Kiinassa, Japanissa ja Euroopassa. He aloittivat yhteistyön vuonna 2008 tehdessään ympäristötaideteoksen Lands on the Field Fljótsdalurissa, Islannissa. He asuvat Helsingissä.

”Paikallisuuden, historian ja tulevaisuuden teemoihin perustuvat työmme ovat aina yhteydessä tiettyyn alueeseen sekä tuon alueen asukkaisiin. Asukkaiden suhde ympäristöönsä, yksilölliset toiveet, muistot, unelmat – pyrimme tekemään näistä teoksia, jotka ovat samanaikaisesti yksityisiä ja yhteisöllisiä.”

www.eungyungkim.com & www.shoji-kato.com