deufert&plischke (DE): A Worn World

deufert&plischke (DE) -kollektiivin kanssa perustamme festivaalin alla Kuopion keskustaan kaikille avoimen A Worn World -tilan, jonne voi tulla viettämään aikaa, tutkimaan pukeutumiseen liittyviä sosiaalisia ja kehollisia merkityksiä, ompelemaan, neulomaan ja keskustelemaan.

Vaatteet voivat tuottaa muistoja ja tunteita, kuten pelkoa, häpeää – ja joskus yksinkertaisesti nautintoa. Vaatteilla on erityinen suhde itsen kanssa, ne kantavat mukanaan intohimon itiöitä, esiintyvät fantasioissa, muistuttavat entisistä kantajistaan ja rakentavat sosiaalisia suhteita. Vaatteisiin verhouduttaessa henkilökohtainen ja kuvitteellinen kohtaavat symbolisen ja sosiaalisen.

deufert&plischke ja ANTI-festivaali ovat käynnistäneet tämän kaupunkilaisia osallistavan projektin Kuopiossa paikallisen Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun ja tanssinopettajaopiskelijoiden kanssa. Festivaalin alla ja sen aikana A Worn World -tila ja -toiminta ovat kaikille avoimia.

Projekti on osa ANTI-festivaalin kaksivuotista residenssiohjelmaa (2021-2022), jota rahoittaa Saastamoisen säätiö. Projektia tukevat myös Goethe-Institut Finnland ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

 

Kuva: Pekka Mäkinen