Davida Hewlett (CA/UK) with Astro Can Caravan (FI): Toistaiseksi nimetön teos Kuopiolle

Davida Hewlett luo ANTI-festivaalia varten laulun Kuopiolle yhteistyössä Suomessa tunnetun Astro Can Caravan -yhtyeen kanssa.

Koko projekti, laulun kirjoittamisvaiheesta äänitykseen, esitykseen ja musiikkivideon tekemiseen, valmistuu alle viikossa. Hewlett saapuu Kuopioon, tapaa yhtyeen ensimmäistä kertaa ja työstää laulua sitä mukaa kun hän alkaa ymmärtää Kuopion sisintä olemusta.

Tule mukaan seuraamaan Hewlettia ja Astro Can Caravania ANTI -festivaaliklubin juhla-iltaan, missä he esittävät kokeilevan tapaamisensa tuloksen! Mukana myös Savonia-amk:n tanssin ja musiikin opiskelijoita.

Davida Hewlett (CA/UK)

Davida Hewlett on taiteilija, joka yhdistää töissään videota, performanssia, tekstiä, musiikkia, interventiota ja installaatiota. Hewlett tutkii kontaktin ottamisen vaikeutta ulkoisen mailman kanssa järjestämällä kokeellisia low-tech esityksiä ja luomalla sävellyksiä yhteistyössä muiden taiteilijoiden ja muusikkojen kanssa. Hänen kiinnostuksensa populäärikulttuuria kohtaan on tuottanut laajan kirjon humoristisia ja leikkisiä tapahtumia lavoille, kaduille ja videolle.

Hewlett vietti lapsuutensa Liverpoolissa ja Kanadassa. Hän alkoi työskennellä performanssin parissa vuonna 1990. Sen lisäksi, että Hewlett on toteuttanut tilaustöitä alan johtaville tahoille Britanniassa, hän on esittänyt töitään monilla festivaaleilla mm. National Review of Live Artissa Glasgowissa ja The Singer and the Songissa Lontoon Theatre Museumissa. Hewlett valmistelee parhaillaan elokuvaprojektia James Tysonin kanssa. B.O.R.N-nimellä hän tekee yhteistyötä Paul Granionin kanssa, esittäen lauluja robottien ja muiden vieraiden avulla. Hewlett asuu Cardiffissa Walesissa ja johtaa hanketta, joka tukee kehitysvammaisia nuoria.

www.davidahewlett.com