Dana Michel (CA)

Dana Michelin intuitiivisen improvisoinnin, koreografian ja performanssitaiteen yhdistelmä perustuu identiteetin moninaisuuden tutkimiseen. Michel hyödyntää performatiivisen alkemian ja selkounien käsitteitä – henkilökohtaisen historian, nykyisten huolenaiheiden ja tulevien toiveiden avulla hän luo empaattisten elävien hetkien sentrifugin itsensä ja todistajien välille. Hänen työskentelyään voi kuvailla sen vaikutteiden; improvisaation, veistosten, hip hopin, komedian, elokuvan, dubin ja yhteiskuntakritiikin kautta.

Tutkimustyössä Michel vuorottelee studiossa ja sen ulkopuolella. Tutkittuaan aihetta kirjoittamisen, lukemisen, videon ja keskustelun kautta, hän rentouttaa fokuksensa ja antaa kehon ottaa vallan. ”Ruokin itseäni äänellä, hiljaisuudella ja dissonanssilla – toisinaan ruumiini ja psyykeni on liian täynnä stimulaatiota kohtaamaan responsseja. Sitten pieniä yksityiskohtia ilmestyy kineettiseen näkökenttääni. Ne ilmentävät liikkeitä, resonaatioita, värejä, tekstuureja ja tiettyjä valon kokemuksia. Nämä yksityiskohdat selventävät työn etenemistä.”

”Vaikeuksien käyttäminen navigointimenetelmänä tulee luonnollisesti ja pakottaa esitykseni hädän ja haavoittuvuuden alueelle, jossa voin kuunnella lähimmällä etäisyydellä ja jakaa vähiten epäröivästi. Olentojen käsittäminen matemaattisina todisteina tai portaaleina, jotka koostuvat miljardeista mahdollisuuksista, syventää tätä kuuntelua.”

https://www.dana-michel.com/en/
Dana Michel. Photo: Richmond Lam.