Cuqui Jerez (ES)

Cuqui Jerez on espanjalainen koreografi ja esiintyjä, joka asuu ja työskentelee Madridissa ja Berliinissä. Työskenneltyään tanssijana ja esiintyjänä useiden koreografien kanssa Euroopassa 90-luvulla, hän aloitti koreografisen työnsä kehittämisen 2001. Siitä lähtien Jerez on luonut eri luonteisia teoksia, joita on esitetty useilla festivaaleilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Cuqui Jerez kuvailee työtään esiintymisen ymmärtämisen välineenä. Hänen työskentelynsä kattaa monia tekniikoita performansseista tekstiin ja jopa ilotulitusvälineisiin, mutta hänen mielestään kaikki hänen praktiikkansa ovat koreografioita. Hän on erityisesti kiinnostunut luomaan uusia todellisuuksia ja uusia kieliä tilan, ajan, esineiden ja vartaloiden kautta. Jerezin mukaan hän on keskittynyt rakentamaan tilassa, mutta hän ei voi irrottaa tilaa ajasta.

Hänen pääosainen työskentelynsä on luomistyötä, mutta Jerez osallistuu myös erilaisiin tutkimus-, kuratointi-, julkaisu- ja opetusprojekteihin.

Cuqui Jerez. Kuva: Dani Canto.

http://www.cuquijerez.com/